CORRUPCIÓ
Política 01/06/2012

La policia estreny el setge sobre la trama valenciana de Gürtel

Alicia Gutiérrez
2 min
El presumpte cap de Gürtel al País Valencià, Álvaro Pérez, davant de l'Audiència Nacional.

MADRID.La investigació sobre les adjudicacions de la Generalitat Valenciana a la trama Gürtel va fer ahir un doble salt: mentre l'ex cap tècnic de Canal 9, Luis Sabater, confessava a l'Audiència Nacional que el contracte per la sonorització de la visita del Papa a València (per un valor de 7,4 milions d'euros) va ser adjudicat a dit per ordre de la direcció de la cadena, la policia buidava a València ordinadors a la seu de l'Agència Valenciana de Turisme. L'objectiu era trobar documents sobre una altra presumpta irregularitat: els estands de Fitur, que van reportar a la xarxa corrupta més de set milions entre el 2005 i el 2009.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El rastreig informàtic va ser ordenat pel jutge del Tribunal Superior valencià que investiga el suposat finançament il·legal del PP, Francisco José Ceres, amb l'objectiu de verificar si el plec de condicions per a l'estand de Fitur el 2005 va ser elaborat per la conselleria de Turisme o si, com suggereixen alguns documents decomissats a la trama, va ser l'equip de Francisco Correa i Álvaro Pérez, el Bigotes , el que va redactar un plec que la Generalitat es va limitar després a retocar.

La policia tenia l'encàrrec d'analitzar els arxius informàtics relatius a l'esmentat plec, així com els correus electrònics que hi estaven vinculats. En principi els agents havien de revisar l'ordinador d'una sola funcionària, però el magistrat els va autoritzar a entrar en d'altres si el fil dels correus conduïa cap a ells. L'ordre era taxativa perquè si els seus usuaris els denegaven l'accés informàtic tenien la instrucció de precintar-los i emportar-se'ls.

El perquè de l'escorcoll es resumeix així: l'ordinador de la funcionària que va centrar ahir la recerca va aportar, dies enrere, en format digital un esborrany del plec i un altre arxiu que contenia el resum de les condicions tècniques. Però l'esborrany havia patit fins a catorze revisions. El jutge vol saber si els canvis obeïen a un pacte previ amb la trama. A poc a poc la investigació tanca el cercle sobre la trama valenciana de la xarxa Gürtel.

stats