POLÍTICA
Política 12/09/2011

García Albiol: "En ciutats com Badalona hi ha d'haver una discriminació positiva del català"

L'alcalde del PP diu que en cap moment no ha atacat la llengua i confia que l'oposició no li farà una moció de censura per la polèmica lingüística

Redacció
2 min

BarcelonaL'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, treu ferro a la possibilitat que els grups de l'oposició puguin presentar una moció de censura si en el ple d'aquest migdia el PP no dóna suport a la immersió lingüística. L'oposició, que té majoria, ha convocat un ple extraordinari per aprovar un text que defensa el model d'escola catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Els matins de TV3Els matins, l'alcalde del PP ha dit que "ni jo ni cap membre del PP de Badalona hem atacat la llengua" i és per això que creu que els grups de l'oposició no presentaran una moció de censura. El líder de CiU Ferran Falcó, exprimer tinent d'alcalde, ha advertit aquest cap de setmana passat que si el PP traspassa "línies vermelles" com la de la llengua, CiU defensarà una moció de censura.

García Albiol ha avançat que "molt probablement" el PP votarà en contra de la moció en defensa de la immersió. "El que no faré és renunciar a conceptes ideològics". "Una cosa diferent és que jo comencés a fer determinades polítiques que algú pensés que són una agressió. Però jo milito a un partit polític i jo, tot i els advertiments, actuaré amb coherència". Més tard ha dit que "en ciutats com Badalona hi ha d'haver una discriminació positiva perquè els nens sàpiguen el català".

Diada tensa

El ple arriba després d'una Diada molt tensa arran de la suspensió dels actes institucionals. Govern i oposició s'acusen mútuament de l'anul·lació de l'acte oficial a l'Ajuntament. García Albiol ha defensat la seva decisió de fer onejar la bandera espanyola durant l'Onze de Setembre "per complir la llei", "tal com es fa a Barcelona, l'Hospitalet o Santa Coloma de Gramenet". La decisió d'hissar la bandera espanyola al costat de la catalana per primera vegada en molts anys a Badalona és el que va originar la plantada dels grups de l'oposició i la suspensió posterior de l'acte per part del govern municipal.

Albiol insisteix, però, que tant els actes suspesos com l'ofrena floral a la plaça de la Plana són actes institucionals "perquè els paga l'Ajuntament".

Sobre la decisió d'anar a l'ofrena després d'alguns anys, ha dit que ho ha fet per coherència. "Vam deixar d'anar-hi perquè no es respectava la llei i es deixava d'hissar la bandera espanyola, és per això que ara hi hem tornat".

L'altre aspecte polèmic ha estat l'eliminació de la paraula "nacional" al cartell oficial de la Diada. El seu dissenyador ha dit que va ser una imposició. García Albiol hi ha tret ferro i ha dit que l'any que ve hi tornarà a posar "Diada Nacional".

stats