CONGRÉS DE CDC
Política 23/03/2012

La ponència política de CDC aprova el 45% de les esmenes presentades al text per part dels delegats

El debat de les dues ponències que regeixen el congrés del partit començarà aquesta tarda després de la intervenció de Jordi Pujol, que serà investit com a president fundador de CDC

Oriol March
2 min

ReusLa ponència política que sortirà del congrés que CDC celebra des d'aquest divendres fins diumenge a Reus ha acceptat el 45% de les 1.453 esmenes que la militància ha presentat. Així ho ha confirmat el redactor del document, Francesc Homs, en la roda de premsa en què l'executiva sortint ha fet una valoració prèvia a l'obertura oficial del conclave convergent, que tindrà lloc aquesta tarda. Segons la documentació repartida als delegats, s'inclouen modificacions que permeten parlar de "plenitud nacional" i una nova estratègia de conscienciació entre la població de cara al pacte fiscal com a primera estació del dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El què el tenim clar, hem de debatre sobre el com", ha assegurat Homs, que s'ha mostrat contrari que CDC es defineixi com un partit simplement independentista. "No només ens mouen els sentiments, sinó transformar aquests sentiments en realitat", ha volgut resumir el futur vicesecretari general d'estratègia del partit.

Segons el futur secretari general de la formació, Oriol Pujol, les esmenes de caire més ideològic són aquelles que, en referència a les retallades socials, asseguren que "amb l'austeritat" no n'hi ha prou. Està previst que el sector socialdemòcrata del partit plantegi debat sobre aquesta qüestió i se centri en la possibilitat d'una "fractura social" a causa de la crisi econòmica.

Pel que fa a la ponència d'organització, a la qual es van presentar 881 esmenes i que ha dirigit el futur vicesecretari general de coordinació institucional, Lluís Corominas, a petició de la militància s'ha inclòs una quarta secretaria executiva de formació que dependrà del secretari d'Organització, Josep Rull. El debat se centrarà en les relacions municipals amb Unió.

Oriol Pujol ha volgut acabar la roda de premsa amb una dada: fins i tot el seu pare, Jordi Pujol, ha presentat esmenes per plantejar debat en el si de les ponències.

stats