Cap al 20-N
Política 01/09/2011

Portabella troba "surrealista" la proposta de Ridao d'enviar Alfred Bosch al Senat

El líder d'ERC a Barcelona diu que fa "certa gràcia" que un dels dos candidats li demani a l'altre que marxi

Redacció
2 min

BarcelonaJordi Portabella considera "una mica surrealista" la proposta de Joan Ridao de convertir Alfred Bosch en cap de llista d'una candidatura independentista unitària al Senat, per continuar encapçalant ell mateix la llista dels republicans al Congrés. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, el president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona ha mostrat el seu desacord amb l'encara secretari general del partit, i ha afegit: "Singular, ho és! Que hi hagi dos candidats i que un dels dos, sigui quin sigui, li digui a l'altre que marxi i li deixi a ell fa una certa gràcia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sense posicionar-se explícitament al costat de cap dels dos candidats, Portabella ha recordat que, amb Ridao com a cap de llista, Esquerra va passar de vuit a tres diputats en les darreres eleccions espanyoles, mentre que Alfred Bosch "ha encapçalat amb èxit una consulta ciutadana a Barcelona que tothom donava com a fracàs segur i en què es va aconseguir que 250.000 persones votessin a favor de la independència de Catalunya". Per això, ha destacat: "Crec que en el moment actual, els candidats han de fer una reflexió de què és el que necessita el partit, més enllà dels seus propis interessos, per legítims que siguin".

Preguntat sobre si una victòria de Ridao a les primàries posaria en entredit la gestió d'Oriol Junqueras al capdavant del partit, Portabella s'ha mostrat esperençat per què "es facin les coses bé i no s'arribi a una solució de compromís que pugui entelar el lideratge del futur president d'Esquerra".

D'altra banda, Portabella s'ha mostrat favorable a buscar acords amb altres formacions independentistes per presentar-se conjuntament als comicis del 20-N, però ha estat crític amb els posicionaments de SI, que proposa utilitzar només el català al Congrés. "Fer totes les intervencions en català a Madrid equival a no parlar. Presentar-se a les eleccions perquè no et deixin obrir la boca?", s'ha preguntat Portabella, que considera que SI vol "posar propostes difícils de complir per evitar arribar a un acord".

stats