Política 10/12/2014

Les fundacions del PP han rebut 6,4 milions en subvencions de l'Estat aquest 2014

Són deu vegades més a les dirigides a fundacions del PSOE

M.f.f.
2 min
L’expresident espanyol José María Aznar va lligar negocis milionaris amb l’exlíder libi Muammar al-Gaddafi.

MadridLes fundacions del Partit Popular fagociten cada any un bon pessic del pressupost en subvencions d'Exteriors i d'Educació de l'Estat i, se'ns dubte, són les entitats que pertanyen a un partit que reben més fons públics per antonomàsia. De fet, aquest 2014 han rebut deu vegades més diners que no pas les del PSOE: 6.407.333,3 euros per a fundacions del PP enfront 656.060 euros per als socialistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així es desprèn de les dades publicades aquest dimecres en el nou portal de transparència de l'administració general de l'Estat. D'acord amb el registre de subvencions, la Faes -el 'think tank' del PP presidit per l'expresident del govern espanyol José María Aznar- s'ha endut aquest 2014 més d'1,3 milions d'euros, la majoria del ministeri d'Educació.

Però qui recopila més diners és l'ONGD Humanismo y Democracia, sumant tres subvencions de l'Agència Espanyola de Cooperació i Desenvolupament de 2,5 milions i una altra de la secretaria d'Estat de Cooperació Internacional d'11.000 euros. Aquesta fundació té com a objectius "eradicar la pobresa", defensar "l'educació, la sanitat i l'habitatge" i la "igualtat d'oportunitats i la no discriminació". Aquesta ONGD aconsegueix més subvencions de l'Estat que no pas Save the Children o Metges Sense Fronteres, per exemple.

I la tercera fundació en endur-se un pessic de subvencions, si bé menor, és la Confederació Nacional de Dones en Igualtat, amb 8.000 euros de la secretaria d'Estat de Cooperació, 32.900 de l'Institut de Juventut i 34.805 de l'Institut de la Dona. Aquesta fundació té registrada la seva seu al carrer Gènova 15, a la seu del PP a Madrid.

En canvi, el PSOE només rep subvencions per a la Fundació Pablo Iglesias: 251.060 euros de la secretaria d'Estat de Cooperació i 405.000 del ministeri d'Educació.

stats