POLÍTICA
Política 14/06/2012

El PP s'abraona ara contra Almunia i l'insta a dimitir per "deslleial"

L'eurodiputat del PP Carlos Iturgaiz acusa el comissari de la competència d'estar conxorxat amb Rubalcaba contra els interessos d'Espanya

Ara
1 min
La CE amenaça Google amb una multa per abús de mercat

MadridL'eurodiputat del PP Carlos Iturgaiz ha instat avui el vicepresident de la Comissió Europea i comissari de Competència, Joaquín Almunia, que deixi d'actuar "deslleialment" en contra dels interessos d'Espanya fent declaracions que responen a una estratègia del PSOE o que, en cas contrari, dimiteixi. Iturgaiz ha fet aquestes declaracions a l'agència Efe en resposta a les paraules d'Almunia en relació amb el rescat. Lluny de l'autocrítica, el PP ha optat per engegar el ventilador.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per l'eurodiputat del PP, ja hi ha hagut en els últims mesos altres manifestacions d'Almunia sobre la situació econòmica d'Espanya que creu que l'únic que fan és perjudicar el país i atacar el govern de Mariano Rajoy. Aquesta actitud considera que és conseqüència d'una estratègia pactada amb el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i s'allunya de la necessitat de remar en la mateixa direcció que el govern.

"En aquesta deslleialtat del seu comportament és una desgràcia que anteposi els interessos de partit als d'Espanya, i, per això, si se sent incòmode amb el govern i vol anar a contracorrent, que ho deixi, que dimiteixi", ha assenyalat. Iturgaiz ha destacat el gran malestar que han provocat tant en eurodiputats com en diputats del Partit Popular les declaracions d'Almunia i ha subratllat que mentre altres comissaris europeus estan treballant pel bé del seu país, Almunia fa el contrari.

"El que necessita Espanya –ha afegit– són senyals de confiança i donar suport a les mesures que està adoptant el govern a instàncies de la mateixa Unió Europea". Davant la reunió que demà mantindrà al palau de la Moncloa el president del govern amb Almunia, Iturgaiz ha dit que Mariano Rajoy sap bé el que ha de dir-li.

stats