Política 14/01/2014

El PP debatrà sobre Catalunya en una ponència titulada 'Espanya, una gran nació'

El debat, que tindrà lloc en el marc de la convenció del partit que se celebrarà a finals de mes a Valladolid, té com a objectiu analitzar "la defensa de la Constitució, la vigència dels valors de la carta magna, i la situació a Catalunya i el País Basc"

Ara
2 min
Mariano Rajoy i María Dolores de Cospedal, en l'última reunió del comitè de direcció del PP, celebrada a Toledo / EFE

BarcelonaLa consulta sobre el futur polític de Catalunya ja és motiu de debat en el PP. Aquest dimarts s'ha fet públic que la pròxima convenció del partit, que se celebrarà d'aquí a dues setmanes a Valladolid, debatrà la situació creada per la demanda de la majoria del Parlament i d'una part important de la població catalana de poder decidir a les urnes si Catalunya ha de ser o no un estat. El títol de la ponència on s'estudiarà el cas de Catalunya: 'Espanya, una gran nació'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més de parlar sobre Catalunya, la ponència debatrà "la defensa de la Constitució, la vigència dels valors que representa la carta magna" i la situació al País Basc. El partit ja ha posat en marxa els treballs per preparar les ponències. Així, la ponència sobre Espanya està coordinada pel vicesecretari general d'estudis i programes del PP, Esteban González Pons, i aquest dimecres ha celebrat la seva primera reunió de treball, segons ha informat Europa Press. Hi han assistit el secretari general del PP d'Extremadura i president de l'assemblea extremenya, Fernando Manzano; la diputada del PP per Barcelona i vicepresidenta tercera del Congrés dels Diputats, Dolors Montserrat; la presidenta del Parlament balear, Margalida Durán, i el secretari general del grup popular al Senat, Antolín Sanz.

Els ponents elaboraran un text que abordarà la situació política creada a Catalunya arran de la demanda d'una consulta sobre el futur del país, i al País Basc, arran de l'abandonament de les armes per part d'ETA. L'objectiu de la ponència és analitzar "el present i futur d'Espanya". Segons González Pons, "gràcies a les reformes de Mariano Rajoy, no cal preocupar-se pel present i es pot pensar en el futur d'Espanya".

A més de la ponència sobre Espanya, en què es parlarà de Catalunya, la convenció del PP, que se celebrarà els dies 31 de gener i 1 i 2 de febrer a Valladolid, també debatrà sobre 'Espanya, societat del benestar' i 'Espanya, creixement i ocupació'.

stats