Política 25/12/2018

PP i Cs tanquen l'acord definitiu per formar govern a Andalusia

El document acordat per les dues formacions inclou 90 mesures, entre les quals, un model de finançament "solidari i just" amb Andalusia

Ara
1 min
A la reunió del PP i Cs per negociar un acord de govern a Andalusia hi van ser també dirigents estatals dels dos partits.

BarcelonaPP i Cs han difós aquest dimarts, dia de Nadal, un document amb el contingut íntegre de l'acord al qual han arribat les dues formacions per formar govern a Andalusia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El document, de 29 pàgines, inclou 90 mesures estructurades al voltant de tres eixos: regeneració democràtica i institucional; reformes econòmiques i fiscals per a l'ocupació i la prosperitat a Andalusia i mesures per a la reactivació dels serveis públics.

En matèria de fiscalitat, les dues formacions han acordat exigir al govern espanyol una reforma "immediata" del model de finançament autonòmic perquè sigui "solidari i just" amb Andalusia.

L'acord també inclou 23 mesures de regeneració democràtica, entre les quals el límit de mandat, la supressió dels estalvis i una oficina de lluita contra el frau.

El document conclou amb una disposició final que inclou crear una comissió de seguiment del pacte que es reunirà amb caràcter trimestral, o quan ho sol·liciti una de les parts.

El document amb les mesures acordades entre el PP i Cs per governar a Andalusia
stats