Política 22/01/2016

El jutge cita el PP i la seva tresorera com a investigats per haver destruït les dades dels ordinadors de Bárcenas

La magistrada que porta el cas també ha citat, en la mateixa condició, la tresorera del partit, Carmen Navarro. També declararà com a testimoni el mateix Bárcenas

Efe
2 min
Luis Bárcenas haurà de pagar 50.000 euros a la secretària general del PP.

MadridLa jutge ha citat el PP i la seva tresorera, Carmen Navarro, perquè declarin el 4 de febrer com a investigats després de la reobertura de la causa per la destrucció dels discos durs dels ordinadors que utilitzava l'extresorer del partit Luis Bárcenas, custodiats a la seu dels populars.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La magistrada titular d'instrucció número 32 de Madrid ha citat a declarar, també, el mateix Bárcenas i la seva secretària, Estrella Domínguez; el cap de seguretat de la seu del PP en el moment dels fets, Antonio de la Fuente, i l'advocat del PP. Tots ells declararan en condició de testimonis el dia 3 de febrer.

Les declaracions es produiran després que l'Audiència de Madrid acordés reobrir el cas, després d'estimar els recursos presentats per IU, l'associació Justicia y Sociedad, els Verds i UPyD contra la decisió de sobreseïment provisional.

Els magistrats entenen que "l'arxivament provisional es va adoptar sense practicar cap diligència d'investigació" sobre els fets, la qual cosa fa que no disposin d'informació contrastada per dirimir el cas.

I assenyalen que "allò jurídicament decisiu és esbrinar la titularitat dels fitxers emmagatzemats en els suports destruïts", així com trobar els responsables que van destruir els discos durs dels ordinadors.

Amb la reobertura d'aquesta investigació, la sala pretén que s'esbrini "qui, en l'organització del PP, va ordenar o acordar la destrucció dels discos durs utilitzats pel Sr. Bárcenas, la qual cosa es va produir en un moment temporal en què era públic i notori, atès el seu impacte mediàtic, que el mateix Bárcenas estava sent sotmès a investigació penal per greus delictes comesos en el desenvolupament de la seva activitat laboral".

Per la seva banda, els populars afirmen en un comunicat que la tresorera, igual que la resta dels citats, "ratificarà que els ordinadors amb els quals, suposadament, treballava Bárcenas no contenien informació, ja que, com ell mateix va dir, va canviar i es va emportar el disc dur". També que la informació que hi havia en aquests ordinadors estava continguda en el llapis de memòria que va lliurar a l'exjutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, tal com consta en la seva declaració judicial del 15 de juliol del 2013.

El PP afirma que sempre ha actuat i actuarà en col·laboració amb la justícia i d'acord amb la llei, i afegeix que Esquerra Unida ha dirigit la seva acusació contra la tresorera "exclusivament per raó del càrrec que ocupa".

stats