Política 19/07/2013

El PP apunta els dirigents del PSC com a responsables de la gravació de La Camarga

El portaveu del PP, Enric Millo, insta Navarro a comparèixer i a donar explicacions "urgentment"

Clàudia Dinarès
1 min

Barcelona P { margin-bottom: 0.21cm; } El portaveu del PP, Enric Millo, ha mostrat avui, divendres, la satisfacció del PP “perquè la denúncia que vam presentar ha permès la investigació de la trama d'espionatge polític més greu que hi ha hagut a Catalunya”, ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Millo ha assegurat que la responsable de finances del PSC, Lluïsa Bruguer, imputada pel cas d'espionatge de Método 3 “no ha actuat per lliure” i que, per tant, qui va ordenar la gravació de la conversa entre Alícia Sánchez-Camacho i l'exparella de Jordi Pujol Ferrussola, María Victoria Álvarez, a La Camarga té “responsabilitats polítiques dins el PSC”. “Han d'explicar qui, com i per què van encarregar l'espionatge”, ha dit el dirigent popular.

El portaveu del PP ha demanat que s'assumeixin “les responsabilitats polítiques i penals que corresponguin” per aquest intent de “tacar el nom i desprestigiar la imatge” de Camacho. A més, ha demanat que donin explicacions els exsecretaris d'Organització del PSC José Zaragoza i Daniel Fernández, així com l'expresident José Montilla, que són alguns dels que governaven quan es va produïr l'espionatge. De retruc, els populars consideren que també el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, hauria de donar explicacions perquè en el moment de la gravació ell era el ministre d'Interior i “responsable de la seguretat dels ciutadans”.

Millo ha emfatitzat la “plena confiança” que el PP té en la justícia, i ha instat el primer secretari del PSC, Pere Navarro, a comparèixer públicament i a donar explicacions “urgentment”.

stats