Política 06/02/2021

El PP recupera el mantra de les "famílies trencades" per demanar el vot constitucionalista

García Egea bateja la taula de diàleg com el "comiat de solter" d'un govern tripartit

M.E.
2 min
Alejandro Fernández, Josep Bou, José Luis Martínez-Almeida i Teodoro García Egea, aquest matí a la Torre de Collserola

BarcelonaEl mantra de les famílies i amistats trencades per culpa del Procés ha tornat aquest dissabte al primer pla de la campanya del PP. Hi han recorregut el portaveu popular a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, i també l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida. Tots dos han participat en l'acte dels populars catalans d'aquest dissabte al matí. "Hi ha amics que ja no ho són, companys de treball que no es parlen i famílies que ja no es reuneixen", ha dit Bou, en declaracions recollides per l'ACN. Donant per bona aquesta tesi, el candidat dels conservadors al 14-F, Alejandro Fernández, ha denunciat el "projecte de divisió" que generen, ha dit, el populisme i l'independentisme, i Almeida ha aprofitat per demanar que el vot constitucionalista es concentri al voltant del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És compatible tenir principis ideològics insubornables i ser dialogant. És compatible ser pròxims i traslladar missatges a la col·lectivitat que uneixen a tothom independentment de les seves idees", ha defensat Alejandro Fernández. De fet, Josep Bou ha presentat el PP com l'únic partit que coneix "perfectament" Catalunya i "la seva manera de ser, pensar, sentir i estimar". El partit és, segons Bou, l'únic que és capaç de treballar per "fondre" la catalanitat i la hispanitat. "Hi ha d'haver un projecte d'unitat que acabi amb la divisió i amb la confrontació. Igual que el PP ha d'unir el centredreta, el PP ha d'unir el constitucionalisme", ha afegit Almeida. Per això, l'alcalde madrileny ha esperonat Alejandro Fernández a esvair "la boirina" que hi ha a la política catalana perquè hi comenci a planar la ideologia que considera que molta gent defensa: "Poder guanyar-se la vida". El candidat popular s'ha compromès a "recuperar l'estabilitat" a Catalunya i guanyar el populisme "en la batalla de les idees".

García Egea diu que la taula de diàleg és "el comiat de solter" del tripartit

Almeida no ha viatjat sol fins a Barcelona aquest dissabte, sinó que ho ha fet amb el secretari general del PP, Teodoro García Egea, que ha carregat contra la taula de diàleg. El número dos de Casado ha presentat el fòrum de diàleg obert entre la Generalitat i l'Estat com el "comiat de solter" d'un futur tripartit i ha cridat a evitar una "segona onada" d'aquesta coalició de govern a Catalunya. García Egea ha retret als socialistes que no vulguin "vèncer" l'independentisme al costat del PP i ha demanat als votants constitucionalistes "no caure en el parany" de Salvador Illa. En aquest sentit, ha posat els fitxatges de Lorena Roldán i Eva Parera com a exemple d'aquesta unitat del constitucionalisme que predica com a "única manera" de "destrossar la tristesa en què ens vol posar l'independentisme".

stats