Política 06/06/2017

La preocupació per la corrupció arreu de l'Estat puja 12 punts el darrer mes, segons el CIS

El 54% de la gent la considera un dels principals problemes, només per sota de l'atur

Ara
1 min
L'ex president de la Comunitat de Madrid Ignacio González, a la presó per l'operació Lezo

BarcelonaEl 54,3% dels ciutadans espanyols veuen la corrupció i el frau com un dels principals problemes que té a dia d'avui l'Estat, segons l'enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). Aquesta xifra representen un increment de 12,3 punts més respecte a l'estudi del mes d'abril i es produeix després de l'esclat de l'operació Lezo, que ha esquitxat l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González i que ha provocat la dimissió d'Esperanza Aguirre del seu càrrec a l'Ajuntament de Madrid. Les dades arriben també després de les sospites al voltant de la fiscalia, que últimament ha estat en el punt de mira de l'opinió pública arran de l'intent de l'excap d'Anticorrupció Manuel Moix que no s'investigués González. El descobriment d'una empresa a Panamà ha acabat amb la seva dimissió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La corrupció i el frau són, pel 26,7% de les persones enquestades, els problemes més important de l'Estat; per al 20,6%, és el segon problema més important, i per al 7%, el tercer.

La gran preocupació segueix sent l'atur, amb un 71,4% de respostes en aquest sentit. Per al 43,3% de la gent és el problema que genera més preocupació.

stats