Política 22/08/2012

Iosu Uribetxeberria abandona la vaga de fam

El pres, que té un càncer terminal, va començar la vaga de fam fa 15 dies. El portaveu del col·lectiu en suport als presos d'ETA Herrira assegura que ha sigut "una decisió" personal d'Uribetxeberria

Ara / Efe
1 min
El pres d'ETA amb càncer terminal, Iosu Uribetxeberria / EFE

Sant SebastiàEl pres d'ETA que pateix un càncer terminal i que està ingressat a l'Hospital Donostia, Iosu Uribetxeberria, ha decidit aquest dimecres abandonar la vaga de fam que va començar fa 15 dies, segons ha confirmat el col·lectiu de suport als presos etarres Herrira. El mateix portaveu del col·lectiu, Jon Garai, ha assegurat en declaracions a Catalunya Informació que es tracta d'una decisió "personal" del mateix Uribetxeberria, a causa del "greu deteriorament de la seva salut" els últims quinze dies. "Iosu ha decidit prioritzar la seva vida", ha remarcat el portaveu d'Herrira.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Uribetxeberria, empresonat pel segrest del funcionari de presons Ortega Lara, se suma a la decisió del també membre d'ETA Francisco Múgica Garmendia 'Pakito', que aquest dimarts al matí va abandonar la vaga de fam en suport del mateix Uribetxeberria.

Divendres passat la secretaria general d'Institucions Penitenciàries va concedir el tercer grau a Uribetxeberria, malalt de càncer terminal i que deu dies abans s'havia declarat en vaga de fam, una decisió que van seguir prop de 273 presos per demanar l'excarceració del pres malalt. Ara, l'Audiència Nacional s'ha de pronunciar sobre el tercer grau a Uribetxeberria.

stats