Política 21/03/2017

El candidat a la presidència de França Jean-Luc Mélenchon es posiciona a favor del referèndum

Malgrat estar en contra de la independència, el líder del moviment d'esquerres 'La França insubmisa' creu que Catalunya "s'ha de poder expressar"

Ara
1 min
Jean-Luc Mélenchon, en un acte polític a París.

BarcelonaEl candidat a les eleccions presidencials franceses Jean-Luc Mélenchon està a favor d’un referèndum d’independència a Catalunya, segons les informacions que publica aquest dimarts Equinox Radio. Mélenchon, que lidera el moviment d’esquerres ‘La França insubmisa’, està en contra de la independència però creu que el poble de Catalunya “s’ha de poder expressar”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha dit en nom seu el portaveu d’Afers Internacionals de la formació, Djordje Kuzmanovic, en declaracions a l'emissora francesa amb seu a Barcelona. Tot i això, el partit creu que el conflicte català segueix sent una qüestió espanyola i es nega a incloure'l en la seva campanya presidencial.

El programa electoral de ‘La França insubmisa’ inclou un referèndum d’autodeterminació per a Nova Caledònia el 2018, l'arxipèlag de dependència francesa situat a la Melanèsia. De moment, Mélenchon és quart a els enquestes presidencials, amb una intenció de vot de prop del 12%.

stats