Política 27/06/2019

El nou president de SCC qualifica d'"insurrecció postmoderna" els fets del Procés

Sánchez Costa aposta per un govern estable a l'Estat que involucri el PSOE, el PP i Cs

Ara
2 min
L'exdiputat del PP Fernando Sánchez Costa, en una imatge al Parlament

BarcelonaNova etapa de Societat Civil Catalana amb l'exdiputat del PP Fernando Sánchez Costa al capdavant de l'entitat, escollit aquest dimecres. S'ha estrenat en una entrevista a TV3 en la qual ha qualificat d'"insurrecció postmoderna" els fets del Procés de l'octubre del 2017 i, tot i que ha advertit que és difícil encabir-ho en un Codi Penal "pensat per al segle XIX i XX", s'ha mostrat convençut que el Tribunal Suprem farà una sentència "ajustada a dret". Sánchez Costa ha criticat la frase "Ho tornarem a fer" de Jordi Cuixart al judici i ha remarcat que no es pot fer la independència amb un 45% de suports, però tampoc amb el 50% que proposa l'ANC. "No pots trencar un país amb tot el que això comporta", ha destacat l'exdiputat popular al Parlament, que ha atribuït al Procés un caràcter "tòxic" per a l'economia, la vida política i les relacions socials.

En aquest escenari, Sánchez Costa ha explicat que vol situar SCC com un "actor del diàleg" i tenir un paper rellevant en la "solució de la problemàtica" que es viu a Catalunya. El nou president de l'entitat espanyolista ha assegurat que li agradaria reunir-se amb Quim Torra per abordar aquesta qüestió, però ha puntualitzat que tampoc és la seva "prioritat immediata". A diferència de Cs o el PP, Sánchez Costa ha reconegut que el conflicte s'ha de resoldre parlant amb les formacions que ha etiquetat de "nacionalistes".

Per fer-ho, però, considera que primer s'ha de configurar un govern a l'Estat "estable i fort" i, al seu criteri, passa perquè uneixin esforços el PSOE, el PP i Cs. "Demanem als partits constitucionalistes que parlin i intentin arribar a un nou govern d'Espanya estable. Estic pensant en tres partits. Qui faci el primer pas serà reconegut per una gran majoria d'espanyols", ha opinat. "Hem d'intentar fer governs que no estiguin en mans dels que volen dissoldre Espanya. Però després s'haurà de parlar amb els que la volen trencar", ha afirmat.

El ministeri d'Economia a Barcelona

Més enllà del diàleg, Sánchez Costa també s'ha posicionat a favor que Madrid faci gestos amb Barcelona perquè sigui una mena de "cocapital d'una Espanya plural". Entre les seves propostes hi ha la de traslladar ministeris a la capital catalana i ha posat d'exemple el d'Economia, però també s'ha sumat a una reivindicació recorrent com la de portar el Senat a Barcelona. "El que pugui vertebrar millor a Espanya i reconèixer la pluralitat interna", ha opinat el president de SCC.

stats