Política 03/02/2019

El president de SCC diu que tornar a aplicar el 155 seria "un dels errors més grans que podria cometre l'Estat"

Cs respon que la suspensió de l'autonomia a Catalunya "no s'hauria d'haver aixecat mai"

2 min
El president de Societat Civil, Josep Ramon Bosch, envoltat pels vicepresidents / EFE

El president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, va assegurar dissabte que tornar a aplicar el 155 a Catalunya seria "un dels errors més grans" que podria cometre l'estat espanyol. En una entrevista al programa 'Converses' de la Cope, on va matisar que era una opinió a títol personal, va destacar que "sense un relat", sense una "capacitat de seduir els catalanoparlants" i per "treure'n rèdit electoral" seria "afegir més llenya al foc".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bosch va opinar que aplicar l'article 155, coincidint amb el judici de l'1-O, "seria un escàndol internacional que no seria fàcil d'explicar". "No hi ha capacitat per part de l'Estat de gestionar administrativament els recursos catalans", va sentenciar. També va admetre que no es produeix una "ruptura de la legalitat" perquè la Generalitat compleix "fil per randa" la Constitució.

El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, s'ha mostrat sorprès aquest diumenge per les declaracions Bosch. "Són més pròximes a les tesis dels socialistes" que no pas a la posició que SCC ha mantingut fins ara, ha dit. "Nosaltres pensem que el 155 no s'hauria d'haver aixecat mai, perquè només ha servit perquè el Govern de Torra es gasti els diners de tots els catalans a favor del Procés mentre encoratja la violència", ha argumentat Carrizosa.

En l'entrevista, Bosch també va criticar la presència de llaços grocs en ciutats i pobles: "És insultant per a la majoria de catalans". "La presència d'una bandera estranya amb la vergonyosa estrella dins la senyera és un insult a molts catalans i espanyols", va afirmar. "És pornografia la presència que hi ha a l'espai públic. Entenc que molta gent utilitzi els seus mitjans per retirar aquesta simbologia", va apuntar. En aquest sentit, va criticar que dirigents locals d'ERC actuïn de manera "irresponsable" i es dediquin a "incendiar".

Així, va carregar contra el líder d'ERC, Oriol Junqueras, a qui va acusar de ser "supremacista i racista" per textos que ha escrit en el passat sobre la suposada ètnia catalana. De fet, va considerar que en l'última conferència que va oferir, amb un holograma "lamentable" i "patètic", demostrava que "és un líder que busca el supremacisme d'una part dels catalans per aconseguir la segregació". "Vol conduir Catalunya a un escenari com Kosovo o Iugoslàvia", va alertar el president de SCC.

Pel que fa al judici de l'1-O, va dir que sigui "just" i "basat en proves" perquè el magistrat Manuel Marchena "disposa d'un expedient excepcional" i amb reconeixement internacional. També va criticar que TV3 "continuï parlant dia i nit de les presons, dels presos polítics i de l'Estat antidemocràtic".

stats