Política 18/07/2016

De Alfonso ja ha sol·licitat reincorporar-se a l'Audiència de Barcelona

El president del Suprem admet "una certa anomalia" en la conversa entre Fernández Díaz i l'exdirector d'Antifrau

Ara
2 min
Daniel de Alfonso al Parlament.

BarcelonaL'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) Daniel de Alfonso ja ha sol·licitat la seva reincorporació a l'Audiència de Barcelona. Fonts properes al magistrat han explicat a l'ARA que va enviar la seva sol·licitud abans que vencés el termini, dilluns de la setmana passada, tot i que aquest matí el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, ha afirmat en una entrevista a 'Els matins' de TV3 que encara no l'havia rebut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lesmes, que aquest dilluns era a Barcelona per entregar al costat del rei els despatxos judicials a una nova promoció de jutges, ja ha apuntat que era possible que l'exdirector d'Antifrau hagués presentat la sol·licitud per correu dins el termini però que aquesta encara no hagi arribat. Un extrem que fonts properes a De Alfonso consultades per l'ARA han confirmat.

En el cas que De Alfonso no hagués presentat la sol·licitud a temps, hauria perdut la plaça que té assignada a l'Audiència de Barcelona i, en el cas que un dia demanés tornar a exercir, se'l podria resituar en un altre jutjat.

Lesmes també s'ha referit a la conversa entre el ministre de l'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, i el ja exdirector de l'Oficina Antifrau, i ha admès que suposa "una certa anomalia". Tanmateix, no ha volgut anar més enllà en les seves valoracions perquè, ha dit, estaria duent a terme un judici legal o polític que no li correspon.

Sobre el fet que la Fiscalia del Tribunal Suprem no vegi indicis de delicte en el cas, Lesmes ha subratllat que no és un òrgan que depengui del Tribunal, sinó de la Fiscalia General de l'Estat, i ha mostrat el seu respecte per la conclusió a la qual ha arribat. Tanmateix, ha apuntat que els ciutadans tenen la possibilitat de presentar acusacions particulars si ho creuen convenient.

"Imparcialitat" davant la causa del 9-N

El president del Tribunal Suprem ha fet referència també als magistrats que han d'instruir la causa del 9-N i s'ha mostrat convençut que actuaran amb "imparcialitat" perquè "no actuen sota criteris polítics, sinó de legalitat".

stats