Política 23/06/2016

"Gibraltar és britànic": un dirigent de VOX es fa enrere després de desplegar una bandera espanyola gegant

La bandera de 200 metres quadrats no va aguantar ni mitja hora al penyal abans que la retiressin

Ara
2 min

BarcelonaEl president de VOX a Madrid, Nacho Mínguez, ha reconegut que "Gibraltar és britànic" i s'ha declarat culpable de desplegar-hi una bandera espanyola gegant –tot i que d'entrada ho havia negat– en la declaració ahir davant del jutge després que la policia del Penyal el detingués abans d'ahir. El partit ultradretà ha publicat dos vídeos de l'acció de protesta. El que teniu al capdamunt es diu 'VOX conquereix Gibraltar'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el 'Gibraltar Chronicle', Juan Ignacio Mínguez Martínez ha admès que havia participat en l'acció "políticament motivada" i s'ha declarat culpable d'una conducta que "podria haver causat una fractura a la pau". Ho ha reconegut després que, d'entrada, davant la policia, negués que tenia res a veure amb la protesta. El fiscal Johann Fernández assegura que el dirigent de VOX havia fet el dia abans reconeixement de la zona on es va desplegar la bandera de 200 metres quadrats. Quan va fer l'acció, afegeix, anava acompanyat de, com a mínim, cinc homes més.

La bandera no va aguantar penjada ni mitja hora –la va retirar la policia– però era visible des de bona part de Gibraltar. Això va causar moltes queixes entre els ciutadans del Penyal, segons la premsa de Gibraltar, que també explica que a Mínguez el van arrestar dues hores després de l'acció quan intentava sortir del penyal. El magistrat Charles Pitto ha comunicat que no farà pública la sentència fins dimarts. Mentrestant, Mínguez continuarà detingut.

Arran de la detenció, unes desenes de militants del partit unionista d'extrema dreta es van manifestar ahir davant la seu del ministeri d'Afers Exteriors, a Madrid. Reclamaven la llibertat de Mínguez.

Ahir mateix, quan Mínguez declarava, el jutge també va ordenar la detenció d'una dona que va interrompre el procés cridant "Gibraltar mai serà espanyol" i d'un altre activista espanyol que feia fotografies fora de les zones permeses, segons el canal GBC. El tercer detingut podria ser l'advocat de VOX Pedro Fernández, segons l''ABC'.

stats