Castella i Lleó
Política 23/03/2023

El president de Castella i Lleó desferma la polèmica fent la figa a una diputada del PSOE

El president conservador nega intencionalitat mentre l'oposició s'indigna

ARA
2 min
El president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, ensenyant el dit del mig mentre intervé una procuradora del PSOE i abandona l'hemicicle

MadridLa política a Castella i Lleó ha viscut una jornada marcada pel gest del president, Alfonso Fernández Mañueco, d'aixecar el dit del mig quan abandonava l'hemicicle i mentre intervenia una procuradora del PSOE. L'agència Efe i TVE van capturar el moment: la parlamentària Rosa Rubio retreu al cap de l'executiu autonòmic que estigués parlant amb un conseller del govern fent cas omís al seu discurs –"Suposo que al president li deu importar escoltar els problemes dels malalts celíacs", es queixa–, moment en el qual Mañueco finalitza la conversa i marxa, tot fent la figa d'esquena a l'hemicicle, però de cara a les càmeres. "No li importen gaire [els problemes dels malalts celíacs] perquè abandona l'hemicicle en aquest moment", lamenta Rubio, que des de la seva posició no ha pogut veure res.

Aquest dijous s'ha encès la polèmica un cop han corregut les imatges com la pólvora per les xarxes socials. Mañueco ha hagut de sortir al pas assegurant que es tracta d'una acció "involuntària". "Fixin-s'hi bé", ha demanat als periodistes. "Estic d'esquena als que s'han sentit ofesos [el PSOE] i, sens dubte, qui em coneix sap que no és el meu estil", ha argumentat el dirigent del PP. "De veritat, sincerament, no tinc res més a dir", ha afegit. L'esquerra n'ha fet sang. El cap de l'oposició, el socialista Luis Tudanca, ho ha emmarcat en una situació de "deteriorament institucional des que Mañueco va ser escollit president i que té a veure amb arribar al poder a qualsevol preu i amb menyspreu als ciutadans". "Li demanaria que, com a mínim, demani disculpes", ha reclamat.

Des d'Unides Podem, el seu portaveu, Pablo Fernández, ha qualificat d'"infame" el gest. "Vergonya", ha piulat a Twitter. El procurador de Cs, Francisco Igea, s'ha gravat un vídeo en el qual avisa que coneix bé Mañueco i pot explicar la "veritat" del que va passar. "De cara no ho hauries fet mai. La teva especialitat és d'esquena", afirma el parlamentari taronja, en un dard per l'expulsió sobtada de Cs del govern de coalició que mantenien amb el PP l'anterior legislatura, abans que el president decidís avançar les eleccions que es van celebrar el 13 de febrer de l'any passat.

stats