Política 03/04/2011

La presidenta del Parlament no votarà en la consulta sobre la independència

Núria de Gispert ha expressat el seu respecte pel vot d'Artur Mas. Diu que la situació del nou govern és "molt complicada" i caldrien "200 dies per fer una valoració"

Thaïs Gutiérrez
2 min

BarcelonaLa presidenta del Parlament ha dit, en una entrevista a Catalunya Informació, que no participarà en la consulta sobre la independència el proper 10 d'abril. "Em costa molt diferenciar el meu vot a títol personal amb l'institucional i crec que com a Presidenta del Parlament no haig d'anar a votar". Tot i això, De Gispert ha dit que respecta la decisió del president de la Generalitat, Artur Mas, que dijous passat va votar "sí" a la consulta, així com la de l'expresident Jordi Pujol o l'expresident del Parlament, Joan Rigol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fent valoració dels primers 100 dies de govern d'Artur Mas, De Gispert, ha dit que "100 dies no són suficients per fer una valoració" perquè el nou executiu s'ha trobat "amb una situació molt complicada". "La crisi i la necessitat de trobar solucions de forma immediata compliquen molt la tasca d'aquest govern", ha dit, "que hauria de tenir 200 dies abans de fer-ne una valoració".

Tot i això ha qualificat la tasca de Mas de "positiva" i ha dit que és molt difícil engegar l'acció de govern quan "encara no tenen clares les finances perquè els hi falten documents per poder valorar l'estat dels comptes de la Generalitat". I ha afegit: "És molt difícil començar una legislatura quan es té un full de ruta basat en uns números i quan arribes descobreixes que els números són uns altres". De Gispert també ha destacat que "la resposta de Madrid" a l'anunci de retallades de Mas "no facilita la situació", fent referència a la demanda del govern espanyol a augmentar la tisorada prevista per la Generalitat.

Pel que fa a la renúncia de Zapatero i la possible presentació de Carme Chacón com a candidata a les primàries socialistes, ha dit que "com a dona, li diria endavant" tot i que ha reconegut que des de CiU "hem estat crítics amb el seu paper com a cap de llista del PSC".

L'oficina anti-frau està "aturada"

De Gispert ha explicat que l'Oficina Antifrau de Catalunya "està aturada" des de que el seu director, el fiscal David Martínez Madero, morís sobtadament el passat mes de gener. La llei preveu que en cas que de malaltia o mort del director l'oficina passi a estar gestionada per un segon, que en aquest cas mai es va nombrar. Així, en aquests moments, l'Oficina Antifrau està "aturada" i "la seva activitat és zero" ha dit la presidenta del Parlament, que ha reconegut que "no és fàcil trobar un candidat que pugui assumir aquest càrrec" tot i que ha reafirmat la urgència i ha dit que estaria molt bé tenir un director "abans de Setmana Santa".

De Gispert també ha comentat que en un any de retallades com l'actual es preveu una celebració de la Diada "més austera i amb un format més discret".

stats