Política 08/10/2018

La presidenta del grup Verds-ALE al Parlament Europeu exigeix la llibertat dels presos polítics

Ska Keller s'ha reunit amb Junqueras, Romeva, Rull, Sánchez i CUixart a la presó de Lledoners

Acn
1 min
Ska Keller, acompanyada d'Ernest Urtasun (ICV) i Jordi Solé (ERC), a la sortida de la presó de Lledoners

Sant Joan de VilatorradaLa presidenta del grup parlamentari Verds-ALE al Parlament Europeu, Ska Keller, s'ha reunit aquest matí amb Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Josep Rull a la presó de Lledoners. Acompanyada dels eurodiputats Jordi Solé (ERC) i Ernest Urtasun (ICV), Keller ha exigit a la fiscalia la retirada de les acusacions de sedició i rebel·lió contra els presos de la mateixa manera "que ho han fet altres tribunals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la visita, Keller ha dit que la conclusió que en treia era que "la idea que podrien ser jutjats per rebel·lió i sedició no té cap base". La presidenta també ha lamentat el fet que els polítics siguin en presó provisional. "Hi haurà un judici, es defensaran, però per què cal fer-los passar tant de temps a la presó fins i tot abans del judici?", s'ha preguntat.

Keller és la primera presidenta d'un grup parlamentari europeu que visita Lledoners. Ho feia amb la intenció de reunir-se amb Romeva i Junqueras, que havien estat eurodiputats. Finalment també s'ha trobat amb Sànchez, Cuixart i Rull. A la sortida, la presidenta ha volgut deixar clar que els ha vist en bon estat d'ànim. "Són optimistes i no defalleixen en la seva causa", ha assegurat. Keller ha dit que tenia intenció de continuar demanant a la Comissió Europea que faci "de mediador" i que treballaran perquè a Europa "es continuï parlant" del conflicte català.

A banda de Keller, aquest dilluns una delegació de la Comissió de Drets Humans del Parlament basc també visita els presos. Al matí han anat a Puig de les Basses, on han conversat amb l'exconsellera de Treball Dolors Bassa. A la tarda es traslladaran a Lledoners.

stats