Política 18/08/2014

Els presidents de les quatre diputacions assistiran a la V i faran "sempre" costat al govern

Els representants territorials ho han confirmat a Prada i han demanat fer un "esforç generós" per "caminar junts"

Laia Vicens
2 min

Prada (Conflent)Els presidents de les quatre diputacions de Catalunya assistiran a la Via 2014 convocada per a la Diada de l'11 de Setembre d'aquest any. Així ho han confirmat a la Universitat Catalana d'Estiu que se celebra a Prada davant preguntes dels periodistes. El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha assegurat que estaran "sempre" al costat del govern, perquè l'"únic objectiu" és votar el dia 9 de novembre, i "no hi ha cap més perspectiva que aquesta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha assenyalat que "sens dubte" participarà a la V d'aquesta Diada. Ho farà, ha explicat, per denunciar "l'opressió" de l'estat espanyol, que "està molt allunyat de la pretensió que com a poble tenim els catalans". "Els ciutadans mereixen tenir unes condicions millors a l'hora de poder gestionar el dia a dia", ha recalcat Reñé, que ha dit que Catalunya està ensenyant els camins que vol fer "sola", uns camins que han de ser marcats, ha explicat, amb la més "absoluta voluntat de convivència i democràcia".

Al seu torn, el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, ha assenyalat que existeix un "sentiment majoritari" a favor del dret a decidir, i ha previst que la manifestació de l'11-S serà "multitudinària" i servirà com a "reivindicació total perquè es pugui votar el 9-N".

Les diputacions demanen unitat

Reñé ha apel·lat també a la unitat política davant una tardor intensa. "La qüestió no és pactar amb uns o altres", ha dit en al·lusió a l'oferta del PSC a Mas per ser l'alternativa si el 9-N fracassa, i ha animat a fer un "esforç generós" per "caminar junts". "Tothom és necessari, ningú s'ha de sentir exclòs", ha resumit.

En un altre ordre de coses, Esteve ha explicat que segueixen treballant per tenir a punt la Hisenda pròpia, i ha reconegut que és un tema "complex i dificultós", però ha assegurat que des de les diputacions estan "compromesos" a tirar-ho endavant.

Durant la roda de premsa també ha intervingut el representant de la diputació de Tarragona, Benet Jané. Tots ells participen en un acte a la UCE que commemora el centenari de la Mancomunitat i que porta per títol 'Construint estructures d'Estat'.

stats