Política 04/01/2014

Un periodista d'Intereconomía s'enfronta als ex-presos d'ETA i els retreu que no demanin perdó

Acabat l'acte de Durango, Cake Minuesa s'ha adreçat als ex-presos i els ha recriminat els "309 morts". Un ex-pres li ha dit: "Si vols protagonisme vés al circ". Ha estat "convidat" a abandonar la sala

Agències
2 min

DurangoL'acte celebrat aquest dissabte a l'antic escorxador de Durango, en què els expresos d'ETA en llibertat gràcies a la sentència d'Estrasburg sobre la doctrina Parot han apostat pel "dret a decidir" i les vies polítiques com a solució al "conflicte" basc, ha acabat amb tensió. L'acte, polèmic pel rebuig que ha generat entre les associacions de víctimes i els mitjans de comunicació espanyols, ha transcorregut sense incidents fins que, un cop llegit el manifest, un periodista d'Intereconomía s'ha encarat als ex-presos d'ETA i els ha retret que no demanin perdó pels "309 morts" que han causat entre ells.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alguns asseguts en una taula amb un petit cartell en què es llegia 'Presos i refugiats bascos, i d'altres drets en un escenari negre, una setantena d'ex-presos d'ETA han llegit un comunicat en què es reclama al govern espanyol una amnistia i s'aposta pel dret a decidir i les vies polítiques com a via per a solucionar el "conflicte basc". Tot i que el text afirma que "acceptem tota la nostra responsabilitat pel que fa a les conseqüències del conflicte", el cert és que els ex-presos en cap moment han demanat perdó a les víctimes, un dels aspectes que continua provocant més rebuig en amplis sectors de la societat basca.

Però, tot i que el comunicat no hi ha fet referència, aquest aspecte ha estat present en l'acte de la mà de Cake Minuesa, un periodista d'Intereconomía, que s'ha dirigit al grup, els ha preguntat si senten penediment i els ha instat a, "aprofitant que estan totes les càmeres davant, demanar perdó". Un dels ex-presos li ha etzibat: "Si vols protagonisme, vés al circ". En aquest moment, un noi i una noia s'han interposat entre el periodista i els ex-presos i, seguint l'estil habitual dels guardaespatlles de la Casa Reial, l'han "convidat" a abandonar la sala.

stats