MANIFEST DE SUPORT
Política 08/02/2011

73 personalitats catalanes exigeixen la fi de la dispersió penitenciària basca

Josep Lluís Carod-Rovira, exvicepresident de la Generalitat de Catalunya i Dolors Camats, diputada per ICV-EUiA són alguns dels signants

Núria Martínez
1 min

BarcelonaAprofitant el nou escenari que s'albira al País Basc, s'ha presentat avui un manifest signat per 73 personalitats civils catalanes que reclamen que una altra política penitenciària és possible i necessària. Amb aquest exigeixen posar fi a la dispersió dels presos bascos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els manifest exigeix la fi de la política de dispersió penitenciària, d'allunyament i aïllament dels presos i preses basques i l'alliberament de les persones que pateixen malalties incurables, i la revisió de l'anomenada 'doctrina Parot´. També, el respecte escrupolós legalment previst dels seus drets i la fi de qualsevol mena de dificultat afegida o pressió injustificable sobre els familiars.

Aquesta reivindicació té origen arran de la manifestació del 8 de gener on gran part de la majoria social, política i cultural basca va defensar els drets dels presos bascos. A més, també volen recordar que al 2007, amb plena majoria de José María Aznar, 75 entitats catalanes van fer públic el 'Manifest de la Virreina´ on es denunciava la deriva en matèria penitenciària de l'Estat espanyol. Avui, 7 anys després d'aquella demanda, volen copsar la vigència d'aquelles demandes, encara incompletes, i tornar-les a subscriure.

El manifest ha estat signat per personalitats polítiques, culturals i civils catalanes com Josep Lluís Carod-Rovira, exvicepresident de la Generalitat de Catalunya, Anna Simó, diputada d'ERC, Dolors Camats, diputada per ICV-EUiA, Joan Tardà, diputat d'ERC al Congrés, Jordi Miralles, diputat d' ICV-EUiA, l'escriptora Isabel Clara-Simó, el cantautor Lluís Llach, l'escriptor Mathew Tree o el futbolista Oleguer Presas.

stats