LES FINANCES CATALANES
Política 15/02/2012

Els pressupostos de la Generalitat s'aproven gràcies als vots a favor de CiU i l'abstenció del PP

L'oposició retreu a Artur Mas l'existència d'un "pacte estable" amb el PP i Pere Navarro, primer secretari del PSC, considera que l'entesa pels comptes entre CiU i els populars "qüestiona" les relacions entre nacionalistes i socialistes

Oriol March
1 min
Artur Mas conversa amb Oriol Pujol al Parlament. Darrere, Alícia Sánchez-Camacho / PERE TORDERA

BarcelonaEls pressupostos de la Generalitat per al 2012 han rebut aquest dimecres al migdia el seu vistiplau definitiu al Parlament gràcies als vots a favor de CiU i l'abstenció del PP. El projecte ha rebut 61 vots a favor, 52 en contra i 17 abstencions. La llei d'acompanyament dels comptes no es podrà tramitar fins d'aquí a un mes, que és quan està previst que el Consell de Garanties Estatutàries (CGE) resolgui el recurs presentat per ICV i el grup mixt sobre la taxa turística i l'euro per recepta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El debat que ha precedit la votació ha tingut el mateix caire que la resta de debats econòmics que hi ha hagut aquesta legislatura al Parlament. L'oposició va denunciar l'existència d'un "'pacte estable" entre CiU i PP –a l'estil del que ja ha passat en la sessió de control prèvia– i han lamentat la "manca de diàleg" del Govern amb la resta de forces polítiques, tal com ja s'havia anat explicant les últimes setmanes. Per al primer secretari del PSC, Pere Navarro, l'entesa pressupostària entre nacionalistes i populars "qüestiona" les relacions que hi puguin haver entre els socialistes i CiU, que tenen en marxa una comissió bilateral per tractar "grans acords de país".

El diputat Joan Boada, d'ICV, ha retret al Govern la seva deriva "ultraliberal", mentre que Sergi de los Ríos, d'ERC, ha lamentat que l'executiu no hagi volgut incloure esmenes dels republicans que pretenien incrementar els ingressos de la Generalitat, com per exemple la creació d'un impost a la banca. Ciutadans ha retret al Govern que no hagi inclòs cap de les seves esmenes.

stats