Política 04/08/2013

Herrera considera un "fracàs" prorrogar els pressupostos i estén la mà a un pacte amb CiU

El coordinador d'ICV espera "una trucada" de Mas per fer un pressupost que "desacati" el dèficit. Està disposat a negociar "fins a on arribem en la desobediència"

Acn
1 min

Barcelona"Espero la trucada de CiU perquè els hem estès la mà per definir uns objectius de dèficit i un pressupost que desacati". Així de clar ha estat el líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, que ofereix així la seva formació per poder conformar uns comptes per 2013 i 2014 que "no obeeixin" els límits marcats per l'estat espanyol i per Europa. En aquest sentit, Herrera ha assegurat que estan "disposats a parlar-ne" amb CiU i el Govern "si presentem un pressupost que desobeeixi el dèficit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que l'ecosocialista considera que una nova pròrroga dels comptes és la pitjor de les opcions i per això vol evitar-la. "El que no val és dir que prorroguem perquè això significa acatar. Les escoles, els hospitals, els mitjans públics, tothom sap que això vol dir aplicar el pressupost de l'any passat retallat un 20%", ha dit.

A més, Herrera ha qualificat de "fracàs" l'estratègia que atribueix a CiU i ERC d'haver estat "intentant forçar" un augment del sostre de dèficit prorrogant el pressupost de 2012. "No ha servit. L'objectiu que deien que era assumible al febrer estava marcat en l'1,7%, i han aconseguit esgarrapar un 0,12%. És molt escàs", ha comentat, tot afegint que per ell, tant la xifra del govern espanyol com la que en el seu dia van demanar convergents i republicans són "un disbarat".

stats