Política 13/12/2014

CDC, convençuda que ERC actuarà amb "responsabilitat" per encarrilar els pressupostos

Mercè Conesa afalaga els republicans: "Han estat uns socis absolutament fiables en aquests dos anys de legislatura"

Roger Mateos
1 min

BarcelonaLa portaveu de CDC, Mercè Conesa, està "convençuda" que ERC "prendrà una decisió d'altíssima responsabilitat" i permetrà amb els seus vots tirar endavant els pressupostos de la Generalitat per al 2015. Aquesta setmana el Parlament debatrà l'admissió a tràmit del projecte pressupostari del Govern, que necessita els vots a favor d'ERC, després que el PSC hi hagi tancat la porta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha dit aquest dissabte que el seu partit manté converses a fi de pactar uns pressupostos "molt més socials" que el projecte presentat pel Govern. Aquest canvi de posició d'ERC, que fins ara sostenia que no donaria suport a uns nous pressupostos autonòmics, ha estat ben rebut per Conesa, que valora "molt" aquest nou posicionament. Conesa ha fet una "última crida" a ERC, i també al PSC, a fer aquest "gest excepcional en un moment excepcional", que permetria tirar endavant uns pressupostos que incorporen la paga extra que havien perdut els funcionaris i inversions en la línia 9 del metro.

Després de participar en un acte d'homenatge al primer president de la Mancomunitat, Enric Prat de la Riba, Conesa ha destacat que ERC s'ha mostrat com un "soci absolutament fiable" en aquesta legislatura, ha posat de relleu la seva "actitud de pacte" i ha reconegut que CiU "agrairia" que els republicans tornessin a donar "estabilitat" al Govern.

stats