Política 24/10/2012

Els pressupostos de l'Estat passen el seu primer tràmit al Congrés

La majoria absoluta del PP ha tombat les 11 esmenes a la totalitat

Ara
1 min

MadridTal com es preveia, els pressupostos de l'Estat han passat el seu primer tràmit al Congrés de Diputats amb els vots del PP. La majoria absoluta dels populars ha rebutjat les 11 esmenes a la totalitat, amb 179 vots en contra del PP i UPN, una abstenció de Fòrum Astúries i 148 a favor de la resta de partits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després del ple, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, s'ha mostrat "satisfeta" amb la votació i ha advocat per continuar amb l'"impuls reformista".

Els pressupostos continuen ara amb la tramitació parlamentària i el següent pas serà la presentació a la cambra baixa de les esmenes a l'articulat. El termini acaba el proper divendres a les 14.00 hores. La ponència elaborarà l'informe abans del 31 d'octubre, i després la comissió de Pressupostos analitzarà i votarà les esmenes. La comissió redactarà abans del 8 de novembre el dictamen, que anirà a ple entre el 13 i el 15 de novembre.

Després d'aprovar els pressupostos al Congrés, el text anirà al Senat, on, si no s'introdueixen esmenes ni es veta el projecte, quedaran definitivament aprovats. Si això no passa, és a dir, si la cambra alta aprova modificacions o veta els comptes, tornaran al Congrés, que podrà ratificar o rebutjar les esmenes i, si escau, aixecar el veto. Es preveu que els pressupostos s'aprovin de manera definitiva la setmana del 18 al 20 de desembre.

stats