Política 26/04/2018

Els pressupostos superen el primer tràmit al Congrés amb majoria absoluta per l'error d'un diputat

Quevedo (Nova Canària) vota amb el PP. Les esmenes a la totalitat queden tombades

Dani Sánchez Ugart
1 min
L’equilibrisme incert de Rajoy amb els nacionalistes canaris

MadridEls pressupostos generals de l'Estat han superat aquest dijous la primera prova de foc al Congrés dels Diputats, després que s'hagin tombat les esmenes a la totalitat en una votació accidentada, per l'error de Pedro Quevedo, el diputat de Nova Canària, que ha votat amb el PP en contra de les esmenes. Això ha possibilitat que els comptes superessin el tràmit amb majoria absoluta, i ha fet innecessària la repetició de la votació que estava prevista, perquè els números que tenia tancats el govern espanyol (sumant als seus diputats els de Coalició Canària, el PNB i Ciutadans) donaven per a un empat a 175 vots, que en tres intents suposen rebutjar la iniciativa a votació (en aquest cas, les esmenes a la totalitat).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara els comptes obren un procés de debat a la comissió de pressupostos, en què es tractaran les esmenes parcials als comptes. És aquí on s'inclouran, per exemple, les esmenes del PNB que preveuen un augment de les pensions de l'1,6%, i on previsiblement el govern espanyol introduirà concessions a Nova Canària per fer possible la majoria absoluta necessària en l'última votació, prevista per al 24 de maig (en aquest cas no s'hi val un empat, perquè caurien els comptes després de tres intents per assolir la majoria).

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha felicitat a la sortida del debat per l'avenç en la tramitació dels comptes que, ha dit, són "bons per a Espanya". A més, ha recordat que demà el consell de ministres aprovarà el pla d'estabilitat que s'enviarà a Brussel·les i que preveu continuar amb el ritme del creixement econòmic i de la creació d'ocupació. "Podem afrontar els pròxims anys amb optimisme", ha considerat.

stats