ELECCIONS PLEBISCITÀRIES
Política 16/07/2015

Baños, Gabriela Serra, Benet Salellas, Julià de Jòdar... i fins a 44 candidats a les primàries de la CUP per al 27-S

El procés d'elecció està obert als militants i simpatitzants de la candidatura, que triaran els 10 primers llocs per Barcelona i els 5 primers de les altres circumscripcions

Roger Tugas
2 min
Antonio Baños / PERE TORDERA

BarcelonaLa CUP-Crida Constituent ja ha iniciat les primàries per elegir els candidats a les eleccions del 27-S, en les quals concorren fins a 44 persones, que han estat proposades per les assemblees obertes de la candidatura celebrades fins ara. Els militants de la CUP i de les formacions que donen suport a la llista podran votar telemàticament els propers dies i també presencialment el dia 26, quan acabarà el procés d'elecció. Els simpatitzants d'aquests col·lectius també poden participar en els mateixos termes si s'inscriuen en el cens de les primàries fins al dia 20. Tot el procés, així com els perfils dels aspirants, es poden consultar en una web habilitada per al procés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquestes primàries, es triaran els 10 primers llocs de la candidatura per Barcelona i els 5 primers de les altres circumscripcions. A Barcelona, de fet, és on hi ha més aspirants, fins a 19, entre els quals el ja anunciat Antonio Baños, periodista, activista i membre de Súmate. També hi són, però, l'escriptor Julià de Jòdar –que ja ha format part de diverses candidatures de la CUP la darrera dècada–, la històrica activista Gabriela Serra, l'exregidora i exalcaldessa de Sant Pere de Ribes Anna Gabaldà, l'exregidora de Sallent Anna Gabriel, l'activista per la pau, l'antiglobalització i les finances ètiques Eulàlia Reguant –que va ser la número quatre a la llista de la CUP a Barcelona a les municipals– o l'actual primera tinent d'alcalde de Ripollet, Pilar Castillejo, entre d'altres.

Així mateix, per Girona es pot escollir entre nou aspirants, entre els quals l'advocat Benet Salellas o qui va ser portaveu del grup municipal de Girona la legislatura passada, Jordi Navarro. A Tarragona hi ha vuit aspirants, entre ells l'exregidora de la CUP a Valls Lurdes Quintero o qui ja va ser el cap de llista el 2012, el professor i sindicalista Jordi Martí Font. Finalment, vuit persones pugnen per copar els cinc primers llocs de la llista per Lleida, entre ells el regidor a Torà entre 1999 i 2011 Josep Antoni Vilalta.

stats