BATALLA PER BARCELONA AL PSC
Política 14/01/2011

Tura i Hereu es batran en primàries el 19

La comissió electoral del partit ja ha fixat el calendari. Hereu demana que no calgui presentar avals i que s'aprovin els dos candidats sense més tràmits. Amdós candidats s'obren a un cara a cara

Redacció
1 min

BarcelonaLes primàries del PSC seran el 19 de febrer, segons ha acordat la comissió electoral del partit. Hereu ha proposat a l'executiva de la federació de Barcelona que no calgui presentar avals i que es proclami a ell i a Montserrat Tura candidats, sense més tràmits, "per poder començar a parlar de Barcelona i a confrontar opinions i projectes". El cens electoral vàlid per a aquestes votacions serà el de militants i simpatitzants actualitzat a dia d'avui, 14 de gener. I, tot i la petició d'Hereu, per ara en el calendari oficial difós pel partit hi consta un període de recollida de signatures que avalin els precandidats, que serà de dilluns que ve, 17 de gener, fins al dia 30.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per evitar polèmiques o discussions com les que es van produir la vegada que Jordi Menéndez es va enfrontar, a Sant Cugat, a Joan Gaya, la comissió electoral ja adverteix que el resultat vàlid serà el de la suma dels vots de les dues urnes: la dels militants i la dels simpatitzants. En aquell cas, Menéndez va poder presentar-se perquè va guanyar de llarg gràcies als simpatitzants, però Gaya havia vençut entre els militants i es reivindicava com a candidat vàlid. El partit va haver de decidir i va optar per Menéndez. Aquesta vegada ja queda clar que l'urna dels militants no prevaldrà sobre els vots dels simpatitzants. Tant Hereu com Tura s'han obert avui a la possibilitat de celebrar un cara a cara per contraposar les seves candidatures.

stats