Política 27/11/2013

Convoquen una manifestació per l'autodeterminació de Catalunya a Brussel·les

La mobilització es farà el 30 de març del 2014. S'obre el període d'inscripció per organitzar el transport i l'allotjament

Efe
2 min
Una imatge de la manifestació del 6 de març del 2009 a Brussel·les

BarcelonaLa Comissió Internacional de Ciutadans Europeus ha convocat una manifestació a Brussel·les el 30 de març del 2014 per reclamar que el poble català pugui exercir el dret a l'autodeterminació. Aquest dimarts s'ha obert el període d'inscripcions per organitzar el transport i l'allotjament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha indicat en una roda de premsa la portaveu d'aquesta comissió, Anna Arqué, la manifestació compta ja amb el suport del moviment social flamenc per la independència (VVB), que actuarà com a entitat col·laboradora i que ja ha ofert la possibilitat d'allotjament gratuït als catalans que es desplacin fins a Brussel·les.

L'objectiu de la manifestació, que té com a precedent la que ja va tenir lloc al març del 2009 amb el lema de "Deu mil a Brussel·les", és que a la capital europea "es visualitzi que Catalunya vol exercir el seu dret a l'autodeterminació, i que ja hi ha una majoria social i parlamentària molt àmplia partidària d'una consulta, malgrat la negativa del govern espanyol que es realitzi", ha indicat Anna Arqué.

La Comissió Internacional de Ciutadans Europeus defensa que el dret a l'autodeterminació pugui ser exercit per qualsevol poble europeu els ciutadans del qual ho sol·liciten, ha explicat Arqué abans d'apuntar que "no pot ser que milions de catalans tinguin dificultats i amenaces per voler exercir la democràcia, mentre que als escocesos se'ls permet decidir la seva independència".

"El missatge que volem transmetre a Brussel·les és que el que afecta Escòcia i Catalunya afecta tot Europa i que les institucions europees no poden continuar impassibles al·legant que són qüestions internes dels estats", segons Arqué.

La International Commission of European Citizens (ICEC), establerta a diversos països europeus, vol aprofitar els processos sobiranistes en marxa a Escòcia i Catalunya per convèncer la UE "que ha d'establir un marc perquè les nacions puguin exercir el dret d'autodeterminació", ha explicat Arqué.

Aquesta mateixa portaveu ha volgut deixar clar que els partidaris del "no" a la independència de Catalunya que estan a favor del dret a decidir també "estan convidats a participar en la manifestació de Brussel·les", encara que els partidaris del 'sí' puguin ser majoritaris a l'acte previst per al 30 de març.

L'entitat organitzadora ha iniciat avui, a través de la seva pàgina web, el període d'inscripció per als catalans que vulguin desplaçar-se fins a Brussel·les, a fi de reservar autocars i preveure altres tipus de transport col·lectiu, com per exemple vols xàrter, així com atendre les peticions d'allotjament.

El director del moviment social flamenc per la independència (VVB), Steven Vergauwen, ha assegurat: "els catalans seran molt benvinguts a Brussel·les i tractarem d'acollir-los tan bé com es pugui" ja que "ells i nosaltres estem vivim moments decisius, i creiem que el dret a l'autodeterminació és universal i no fa falta debatre'l, ara és el moment d'exercir-lo".

stats