Política 02/08/2018

Una companya del màster de Casado admet que va aprovar sense anar a classe ni entregar treballs

Una de les professores diu que no recorda "res" sobre el líder del PP

Efe
3 min
El president del PP, Pablo Casado, ahir dimecres de visita a Ceuta. EFE

MadridJornada clau en la investigació judicial sobre el màster de Pablo Casado a la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid (URJC).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una companya de màster del president del PP, Pablo Casado, a la URJC ha reconegut aquest dijous davant la jutge que no va anar mai a classe ni va lliurar cap treball, cosa que no li va impedir obtenir el títol de postgrau.

Fonts jurídiques han informat que l'estudiant María Dolores Cancio ha manifestat això durant la seva declaració com a investigada davant la titular del jutjat d'instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez Medel.

Cancio, que és professora de la URJC i coautora de diverses publicacions amb l'exdirector de l'Institut de Dret Públic, Enrique Álvarez Conde, ha assegurat que no va assistir mai a classe i que no necessitava lliurar treballs.

Ella es limitava, segons les fonts, a preguntar-li a Álvarez Conde, per a qui treballava, el que havia de fer durant el màster i ell li responia que no s'hi amoïnés perquè "no calia que fes res".

A més, ha explicat que va ser Conde qui li va donar indicacions sobre com ho havia de fer perquè li convalidessin 40 crèdits –com va fer el líder del PP–, així com per rebre la devolució de les taxes per assignatures convalidades

La professora no recorda "res"

A banda de l'estudiant, aquest dijous també ha declarat la professora Alicia López de los Mozos, que ha manifestat davant la jutge que no recorda "res" del president del PP, Pablo Casado, ni si va assistir a classe, ni els expedients de qualificació, ni absolutament res relacionat amb la promoció 2008-2009 de la URJC. Fonts jurídiques han informat que López de los Mozos ha parlat en aquests termes durant la seva declaració en qualitat d'investigada davant la titular del jutjat d'instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez-Medel, dins la peça C, referent al màster del líder popular, que avui té un dia clau amb la declaració de sis investigats i quatre testimonis.

La professora va ser la suposada presidenta del tribunal del treball de fi de màster de l'expresidenta regional Cristina Cifuentes, que va assegurar que la seva signatura va ser falsificada en l'acta d'avaluació, si bé en aquesta peça separada la compareixença de la professora es deu al fet que ella va aprovar un els únics quatre treballs que Casado assegura que va lliurar per obtenir el títol. Però en la seva declaració ha dit una vegada i una altra que no recorda si va qualificar Pablo Casado perquè bàsicament no recorda cap alumne del curs 2008-2009 del màster de dret autonòmic de la URJC.

Tampoc recorda si Casado va assistir a classe o no, perquè no li consta que el màster fos presencial, com tampoc que s'hagués de fer i defensar un treball final per obtenir el títol, ja fos un treball de fi de màster (TFM) o una tesina.

Tampoc recorda les convalidacions

A propòsit de les convalidacions, la professora ha tornat a llançar evasives i ha manifestat que no recorda res dels expedients que certifiquen les convalidacions d'assignatures, que en el cas del líder del PP van ser 18 de les 22 matèries que figuraven en el màster. Segons les mateixes fonts, la seva declaració ha aportat poc a la causa atès que s'ha limitat a contestar amb un "no ho recordo" a pràcticament totes les qüestions. El que sí que ha recordat la professora és que no té res al seu correu electrònic relacionat amb aquella promoció perquè ho va esborrar tot.

stats