Política 10/10/2013

Els promotors de la concentració del 12-O criden els "violents" a abstenir-se de venir

Sánchez-Camacho exigeix a Mas que ofereixi "el mateix tracte" als organitzadors que el que van rebre els de la Via Catalana i augura un "èxit" de mobilització de la "majoria silenciosa" antisobiranista

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEls promotors de la concentració espanyolista del 12-O a la plaça Catalunya de Barcelona han fet aquest dijous una crida dirigida als "violents" d'ultradreta perquè s'abstinguin de sumar-se a la convocatòria. Així ho han dit després de reunir-se al Parlament amb la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho. "No volem que vingui cap violent", ha afirmat José Domingo, exdiputat de Ciutadans i un dels portaveus de la plataforma 'Som Catalunya. Somos España'. Domingo ha assegurat que tothom que hi acudeixi amb sentit pacífic, fins i tot si ve expressament des d'altres llocs de l'Estat, serà "benvingut", però "qui vingui amb fins més perversos, no el volem".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camacho, per la seva banda, s'ha mostrat convençuda de "l'èxit" de la convocatòria, que ha definit com la "festa de la Catalunya en llibertat". A parer seu, serà el moment en què es demostrarà que "la majoria silenciosa" que no està a favor de la independència de Catalunya "també té veu i vol fer-se escoltar".

Després d'advertir que "els violents no hi tenen cabuda" perquè serà una concentració "familiar", ha fet una crida al president de la Generalitat, Artur Mas, a oferir "el mateix tracte" als organitzadors que el que van rebre els promotors de la Via Catalana de l'última Diada. De fet, Mas els rebrà aquesta tarda al seu despatx del Parlament, un gest que Camacho ha valorat perquè se'n desprèn que el president ha començat a "reaccionar".

La plataforma també serà rebuda per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i té a més reunions amb d'altres grups parlamentaris, com el PSC i Ciutadans.

stats