Política 26/02/2013

Què diuen les propostes de CiU i ICV sobre el dret a decidir? Què deia el programa del PSC?

El text que votaran aquest dimarts els diputats del PSC al Congrés encaixa amb el que deia el seu programa electoral

Ara
2 min

BarcelonaLes propostes de resolució de CiU i ICV sobre el dret a decidir del debat de política general al Congrés dels Diputats encaixen amb el programa del PSC. Les propostes, que es voten aquest dimarts, s'han presentat per separat. Els dos textos, gairebé idèntics, es limiten a parlar de diàleg entre els governs català i espanyol i eviten especificar què farà Catalunya en cas que no hi hagi acord, com va proclamar el Parlament en la declaració de sobirania aprovada amb els vots de CiU, ERC, ICV i un diputat de la CUP. Llavors el PSC hi va votar en contra, menys 5 diputats del PSC que es van negar a votar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La proposta de CiU

"El Congrés dels Diputats insta el govern espanyol a iniciar un diàleg amb el govern de la Generalitat amb l'objectiu de possibilitar la celebració d'una consulta als ciutadans i ciutadanes de Catalunya per decidir el seu futur"

La proposta de l'Esquerra Plural (Esquerra Unida, ICV-EUiA i la Chunta)

"El Congrés dels Diputats insta el govern espanyol a negociar amb les forces parlamentàries de Catalunya la celebració d'un referèndum que permeti conèixer la voluntat de la ciutadania de Catalunya sobre el seu futur polític, fent servir els mecanismes legals previstos"

El programa electoral del PSC

"Els ciutadans i ciutadanes de Catalunya hauran de decidir lliurement sobre qualsevol proposta de canvi substancial de les relacions entre Catalunya i Espanya, acordada entre les institucions catalanes i espanyoles, a través d'un referèndum"

La proposta d'ERC

La proposta de resolució d'ERC va més enllà. Aposta pel dret a decidir i perquè es facin les modificacions oportunes per permetre convocar lliurement referèndums sobre els temes que es vulguin i sense necessitat d'autorització estatal prèvia. També busca que els referèndums siguin vinculants, no només consultius.

stats