Política 18/02/2012

Unes 350 persones protesten a Sant Pol contra l'ordre judicial de penjar la bandera espanyola a l'Ajuntament

Els participants han col·locat una estelada del balcó consistorial

Acn
2 min
La protesta contra l'ordre judicial de penjar la bandera espanyola a l'Ajuntament de Sant Pol / ACN

Sant Pol de MarUnes 350 persones han participat en un acte simbòlic per retirar la bandera espanyola de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar aquest dissabte. Es tracta d'una iniciativa de l'Assemblea Nacional de Catalunya després que un exregidor del poble interposés una denúncia davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya informant que la bandera espanyola no era al balcó de la casa consistorial. EL TSJC va donar la raó al denunciant, però la bandera espanyola continua sense ser a la façana perquè l'alcaldessa, Montserrat Garrido (CiU), s'ha negat a col·locar-la per ara. Els participants s'han mostrat en contra de la "imposició de símbols" i han col·locat una bandera espanyola a l'interior d'una capsa per fer-la arribar a la delegada del govern espanyol en senyal de protesta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que l'objectiu de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) era despenjar la bandera espanyola del balcó de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar per fer-la arribar a la delegada del govern espanyol a Catalunya, María Llanos de Luna Tobarra, els organitzadors han hagut d'executar un pla alternatiu perquè el govern d'aquest municipi ha assegurat que "no troba" l'ensenya i que per tant no l'ha pogut col·locar al pal corresponent.

"Hem utilitzat una bandera espanyola cedida per un altre ajuntament i hem escenificat la despenjada", comenta Xavi Pons Domènech, portaveu de l'ANC, que ha indicat que serà aquesta la que s'enviarà amb una carta a la delegada espanyola.

En aquest text, els membres de l'ANC expliquen que amb aquest gest volen mostrar que a Catalunya "ja oneja la bandera que ens aplega a tots els catalans des de temps immemorials" i adverteixen que "quan els símbols s'imposen es transformen en una intromissió inacceptable".

També posen de manifest que Catalunya "ha arribat al final del trajecte comú amb Espanya" i denuncien "el ferotge espoli fiscal" a què estan sotmesos els habitants d'aquest territori i que des del seu punt de vista l'està duent "a la pobresa i la manca d'horitzons socials i econòmics".

En aquest mateix sentit s'ha expressat Carme Forcadell, membre del secretariat de l'AMC, que ha indicat que el resultat del treball dels catalans "és sistemàticament enviat a Espanya" i ha recordat que "les empreses són explotades, els treballadors han de patir l'atur i els joves no troben feina".

Per tot plegat ha encoratjat el Govern i els partits polítics perquè actuïn amb valentia i emprenguin les accions que siguin necessàries per avançar cap a l'estat propi: "Que no permetin que ens segueixin humiliant perquè tot té un límit", afirma.

Per la seva banda, Laura Vilagrà, presidenta Decidim.cat, vocal de l'Associació de Municipis per la Independència i alcaldessa de Santpedor (Bages), ha explicat que aquesta entitat, que actualment compta amb 250 ajuntaments adherits, espera aplegar la meitat dels municipis de Catalunya en una primera fase i després sumar-hi la resta per poder convocar un referèndum lliure i democràtic.

stats