Política 14/07/2012

Les protestes en contra les retallades a Madrid acaben amb nou detinguts

Les concentracions s'han allargat fins la matinada a la Puerta del Sol, després de passar per la seu del PP i del PSOE

Agències
2 min
Diverses persones es van concentrar ahir davant la seu del PP, a Madrid / EFE

MadridLa concentració de la nit de divendres i la matinada d'aquest dissabte a Madrid en contra de les retallades aprovats pel Govern s'ha convertit en un tens joc del gat i la rata entre furgons policials i manifestants per llocs emblemàtics del centre de la capital. Les concentracions, convocades a través de les xarxes socials, es van iniciar amb centenars de persones a mitja tarda davant la seu del Partit Popular, al carrer Gènova, on va ser detinguda una persona -la primera de les nou que van acabar detingudes ahir- que va intentar saltar el cordó policial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un portaveu de la Direcció Superior de la Policia de Madrid ha informat a Efe que els detinguts han estat traslladats a la Brigada Provincial d'Informació on han declarat al llarg del matí. Vuit han passat a disposició judicial i només un, que està ingressat a l'hospital per una fractura al braç, serà posat en llibertat.

D'allí els manifestants es van dirigir cap a la seu del PSOE al carrer Ferraz, on el seu nombre va superar el miler, i es van registrar els incidents més importants, amb llançament d'ampolles i càrregues policials amb trets de pilotes de goma. Els agents antidisturbis van carregar amb contundència contra els manifestants. Alguns manifestants van llançar ampolles i altres objectes i es van produït càrregues policials. Com a conseqüència d'aquestes càrregues, hi va haver diversos ferits i durant els enfrontaments, els agents van disparar pilotes de goma.

Els convocats es van dirigir cap a les 22.30 hores cap al Congrés dels Diputats, però un infranquejable cordó de tanques i agents antiavalots va impedir l'accés per ambdues entrades de la Carrera de Sant Jerónimo. Els agents van rebre allí tot tipus de provocacions verbals, impassibles, amb mirada freda i desafiant, i al davant els manifestants "a plena veu" amb tota mena d'eslògans de denúncia i reivindicació. I entre tots dos la premsa amb les seves càmeres, micròfons i gravadores als quals també va correspondre una bona dosi d'agressivitat verbal dels concentrats.

L'arribada pel carrer de Cedaceros de diversos furgons de suport va permetre desallotjar la zona de forma tranquil·la encara precedida de nous i breus moments de tensar la corda entre uns i altres.

I d'aquí, ja de matinada, les protestes es van traslladar a la Puerta del Sol, tallada en els seus accessos per la Policia Municipal i en la qual la concentració es va transformar en una improvisada festa reivindicativa amb els palmells de les mans obertes, càntics i més eslògans plasmats amb entusiasme i properes somriures per la enorme quantitat de turistes que transitaven a aquella hora per la popular plaça madrilenya.

stats