Política 19/05/2014

El cap de protocol sacseja la Diputació de Girona en declarar contra els càrrecs de confiança

Josep Maria Amargant assegura davant la policia duanera que hi ha molts assessors nomenats pels partits que cobren però no van a treballar

Acn
2 min

GironaEl cap de protocol de la Diputació de Girona, Josep Maria Amargant, manté la guerra oberta contra els càrrecs de confiança de la institució i aquest dilluns ha fet un pas més en declarar sobre el cas davant d'agents de vigilància duanera, el cos de l'Agència Tributària espanyola que ha rebut l'encàrrec d'investigar els fets.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La fiscalia va obrir la investigació l'estiu passat, quan el sindicat de funcionaris va enviar al jutjat dos documents on denunciava els fets investigats. Avui era la primera vegada que Amargant –juntament amb tres funcionaris més, també citats com a testimonis– declarava sobre el cas. I no s'ha mossegat la llengua. Ha denunciat que molts càrrecs de confiança no van a treballar, que no tenen cap control dels horaris que fan, que són designats directament pels partits sense haver de complir cap requisit, que tenen un despatx propi i que cobren de la Diputació treballin o no treballin.

També ha assegurat que hi ha diputats que cobren per assistència a reunions encara que no hi vagin. De moment, només ha declarat de paraula i no li han requerit documentació escrita. Tanmateix, ha assegurat que aquesta situació "és fàcilment contrastable" si es comparen les actes de les reunions i les nòmines dels diputats. També ha denunciat que, en alguns casos, els diputats poden arribar a cobrar 1.000 euros per reunió.

Segons ha explicat el mateix Amargant després de la seva declaració, els agents duaners li han demanat que descrigui en quines condicions treballen els càrrecs de confiança, qui els nomena i qui els paga. "Alguns només s'han deixat veure esporàdicament des que vam denunciar la situació", ha assenyalat.

La denúncia, de fet, ja li va costar un càrrec quan el president de la corporació, Joan Giraut (CiU), va retirar-li les competències de relacions amb la premsa. Fins aleshores, ell havia estat el cap de l'oficina de protocol i premsa. L'àrea es va dividir en dos i va caldre contractar una nova persona per dur l'àrea de premsa.

Amargant ha apuntat que el principal responsable d'aquesta situació és el president de la Diputació i, a més, ha declarat que des del sindicat i des del comitè d'empresa ja s'havia denunciat anteriorment aquesta situació.

Després d'aquestes primeres declaracions, Amargant ha explicat que "té constància" que la fiscalia ha citat a declarat també alguns càrrecs de confiança i espera que també citi polítics.

stats