Política 01/03/2012

El PSC, sobre el pacte fiscal: "Catalunya ha de tenir la clau i el cadenat de la caixa"

Rocío Martínez-Sampere diu a 'Els matins' de TV3 que el model de CiU és "un carreró sense sortida"

Ara
1 min

BarcelonaLa secretària d'Economia del PSC, Rocío Martínez-Sampere, ha explicat que l'objectiu del seu partit és arribar a un pacte fiscal on Catalunya "tingui la clau i el cadenat de la caixa" de manera que pugui gaudir de "més poder sobre els seus diners i més finançament", i que Catalunya pugui passar de "pagar el 75% dels seus recursos a Madrid al 50%". Sampere considera que després de la sentència de l'Estatut, el model de pacte fiscal que proposa CiU "és un carreró sense sortida", però remarca que esperen arribar a una entesa, perquè "l'objectiu econòmic és el mateix".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'Els matins' de TV3, Sampere, ha afegit que el model que proposa el PSC s'apropa molt al model alemany de dèficit fiscal al 4%, però no vol oblidar que les polítiques d'asfíxia que aplica el govern de Merkel "no estan ajudant a sortir de la crisi països com Grècia".

La proposta de pacte fiscal del PSC passa per la creació d'una administració tributària única que recapti tots els impostos que es paguen a Catalunya, "compartida" amb l'administració central, però presidida per la Generalitat. El primer secretari del PSC, Pere Navarro, la va presentar aquest dimecres i va explicar que vol "compartir la clau de la caixa i tenir l'última paraula" per mitjà de la creació, de forma immediata, d'un consorci entre d'Agència Tributària de l'Estat i l'Agència Tributària de Catalunya.

stats