Política 01/07/2019

El PSC demana la compareixença de Buch i Jordà al Parlament per informar sobre l'incendi a la Ribera d'Ebre

Els socialistes exigeixen que l'executiu expliqui les "circumstàncies" que van originar el foc i les "actuacions" que s'han dut a terme

Ara
2 min
El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa

BarcelonaEl PSC ha registrat aquest dilluns una petició de compareixença del conseller d'Interior, Miquel Buch, i la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, en el pròxim ple del Parlament, per informar sobre "la prevenció, l'acció i la gestió de l'emergència" provocada per l'incendi a la Ribera d'Ebre, les Garrigues i el Segrià. Així ho ha anunciat el secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, en una roda de premsa. Illa ha explicat que volen que els màxims responsables del dispositiu d'extinció expliquin "les circumstàncies" que han originat el foc i també "les actuacions" que s'han dut a terme per combatre'l. El socialista ha celebrat que l'incendi quedés controlat diumenge i ha agraït el paper de tots els cossos i voluntaris en el dispositiu.

Reunió dels òrgans de govern del Parlament

La reunió de la mesa del Parlament i la posterior junta de portaveus, que normalment se celebren els dimarts, ha tingut lloc aquest dilluns. Fonts de diversos grups han criticat el canvi de data de la reunió, que atribueixen a la manifestació que tindrà lloc demà, 2 de juliol, a Estrasburg per demanar que no vetin Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras com a eurodiputats.

Sigui com sigui, la trobada s'ha celebrat amb normalitat. La junta de portaveus ha acordat portar al pròxim ple el debat sobre la creació d'una comissió d'investigació sobre abusos sexuals als centres educatius, i una altra d'estudi sobre els abusos sexuals a menors d'àmbit més generals. El fet que la majoria de grups hagin votat a favor que les dues comissions es debatin en el mateix ple i de manera conjunta (tot i que es votarien de manera separada) ha generat descontentament a la CUP i els comuns, que defensaven que es fes de manera separada. Fonts dels comuns han criticat que es pugui aigualir, amb aquest debat conjunt, el tema dels abusos a les escoles.

Ple monogràfic de Cs

D'altra banda, la junta ha aprovat la data del ple monogràfic amb el nom "La Catalunya real" que ha proposat Cs, un partit que ha denunciat reiteradament la "paràlisi" del Govern i vol plantejar en aquesta sessió parlamentària propostes que s'escapin del debat del Procés i se centrin en cada departament, segons fonts del partit. El debat se celebraria l'última setmana de juliol.

Al seu torn, JxCat ha sol·licitat en la junta de portaveus que es reprengui l'activitat de la comissió per a la reforma del reglament del Parlament.

stats