Política 03/04/2015

El PSC triarà en unes primàries el 26 de juliol el seu cap de llista a les generals

Iceta té "decidit" optar a ser el candidat a la Generalitat en una elecció que el partit celebrarà el mateix dia

Europa Press
2 min
Miquel Iceta entrevistat a l'Ara Bassas

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha anunciat aquest divendres que el seu partit celebrarà a l'estiu unes primàries obertes a la participació ciutadana per escollir el cap de llista a les eleccions generals previstes per a finals d'any. Iceta ha precisat que proposarà com a data el diumenge 26 de juliol, per fer-les coincidir amb les primàries per triar el candidat del PSC a la presidència de la Generalitat i l'aspirant del PSOE a la Moncloa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Serà, doncs, una jornada de "triple urna" per als socialistes catalans i els ciutadans que hi vulguin participar: una per triar el candidat a presidir la Generalitat, una altra pel cap de llista del PSC a les generals i una tercera pel candidat a la presidència del govern espanyol. Iceta posa, però, com a condició per a les primàries, que hi concorri més d'un candidat. "El meu criteri és que, quan no hi ha més de dos candidats, no s'han de celebrar primàries. La preservació del sentit de les primàries és que siguin competitives", ha remarcat.

Iceta té clar, personalment, que vol aspirar a encapçalar la candidatura del PSC en les eleccions catalanes del 27 de setembre. Té decidit presentar-se a les primàries, passi el que passi a les eleccions municipals del 24 de maig. "Ho tinc decidit, em presentaré. Aquests dies estic recorrent molt el partit i hi ha molts suports a la meva candidatura", ha reblat.

Qui, segons Iceta, no sap encara què farà és Carme Chacón. Preguntat per si veu l'exministra altre cop presentant-se com a candidata del PSC a les generals, Iceta ha assegurat que ella "no ho té decidit". "Té una vocació política molt forta. Té un coneixement i un lideratge importants i és una decisió que ha de prendre ella", ha subratllat. En tot cas, Iceta ha demanat que ningú es postuli encara, fins que no hagin passat les municipals.

stats