Política 25/10/2014

El PSC assegura que el nou 9-N no tindrà "efecte polític ni jurídic"

Els socialistes demanen que no "s'instrumentalitzi la ciutadania" i apel·len al diàleg per resoldre l'encaix territorial

Europa Press
1 min

BarcelonaLa portaveu del PSC, Esther Niubó, ha afirmat aquest dissabte que el procés participatiu del 9N "no tindrà efecte jurídic ni polític" a causa de, segons ells, les deficiències democràtiques que presenta. Preguntada per la proposta d'ICV-EUiA assumida pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir de recollir firmes el 9-N per portar a Europa la negativa del govern espanyol a autoritzar una consulta d'autodeterminació, Niubó ha dit que el seu partit no donarà suport a aquesta reivindicació, però ha recordat que "els ciutadans són lliures de mobilitzar-se".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La socialista ha dit que el govern espanyol i el català "han de dialogar, i no instrumentalitzar els ciutadans", i ha insistit que una reforma constitucional en clau federal reforçaria l'autogovern i promouria un pacte fiscal més just per a Catalunya.

El Consell de Polítiques de la Igualtat dels socialistes, que s'ha reunit aquest dissabte, ha comptat amb la participació del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i la responsable de Polítiques d'Igualtat del PSOE, Carmen Montón, qui ha criticat "la destrucció d'ocupació i la precarització dels llocs de treball ocupats per dones".

Montón ha qualificat de "brutals i irresponsables" les retallades realitzades en la lluita contra la violència masclista, i ha dit que la contrarreforma de la llei de l'avortament és una alarma contra la igualtat tot i haver estat retirada.

stats