Política 24/06/2018

El PSC guanyaria les eleccions generals i ERC les catalanes, segons una enquesta de 'La Vanguardia'

La majoria independentista del Parlament es mantindria i Ciutadans perdria dos escons

Ara
1 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, aquest dilluns en roda de premsa a la seu dels socialistes

BarcelonaEl PSC guanyaria les eleccions generals a Catalunya i ERC les eleccions catalanes, segons una enquesta publicada a 'La Vanguardia' aquest diumenge. A les eleccions generals, el PSC aconseguiria un 23,8% dels vots, la qual cosa li donaria 11 escons, els mateixos que guanyaria ERC, encara que amb menys vots (un 19,7%).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els comuns, que van guanyar les eleccions generals del 2016 a Catalunya, perdrien uns vuit punts en vots i obtindrien 8 escons. D'aquesta manera es quedarien en un 16% dels vots, més de set punts per sota del PSC. D'altra banda, el PDECat passaria a ser la quarta força amb 7 escons, Ciutadans n'aconseguiria 6 i el PP tan sols 4.

En el supòsit d'unes eleccions catalanes, la victòria seria per a ERC amb 35 escons i el 24,3% dels vots, i superaria Cs, que baixaria als 34 diputats i obtindria el 24% dels vots. La majoria independentista al Parlament es mantindria amb 70 diputats, ja que JxCat aconseguiria 30 escons (4 menys que en les eleccions del 21-D) i la CUP en guanyaria 1, fins a un total de 5. A més, el PSC pujaria 2 escons, però els comuns es quedarien amb els 8 actuals i el PP amb 4.

stats