Política 15/01/2014

Les Joventuts Socialistes de Barcelona demanen l'abstenció en el ple de demà

La federació de Barcelona de les JSC reclama que cap diputat sigui expulsat del grup

Ara
2 min
Pere Navarro i Alfredo Pérez Rubalcaba reunits aquest dimecres a Madrid / EFE

BarcelonaPere Navarro ha aconseguit imposar les seves tesis de votar 'no' a la demanda al Congrés per tal que aquest autoritzi la consulta sobre el futur de Catalunya. Però la postura, contrària al dret a decidir expressat en el programa electoral del partit, ha obert una ferida que ha provocat ja una primera baixa –la renúncia a l'escó d'Àngel Ros– i que sembla que provocarà una nova tensió quan altres diputats crítics se separin de la postura oficial del PSC i s'apartin del 'no'. Aquest dimecres, hores abans de la històrica votació al Parlament, la federació de Barcelona de la Joventut Socialista de Catalunya ha reclamat als diputats del partit que s'abstinguin en la votació, i ha demanat que cap diputat sigui expulsat del partit per haver trencat la disciplina de vot.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, la federació de Barcelona assegura que entén "les diferents percepcions sobre la consulta en el si del partit" però considera que la posició que hauria d'adoptar el grup parlamentari socialista a la votació és l'abstenció, tota vegada que "la gran majoria dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya estan a favor de decidir el seu futur polític i la nova relació amb la resta d'Espanya a través d'una consulta".

Els joves del PSC remarquen que la formació té vocació "de representar la majoria de la societat catalana i defensa un projecte polític col·lectiu i inclusiu. L'exercici de la democràcia, el respecte a la legalitat i la defensa del catalanisme polític són valors inherents al projecte dels socialistes catalans. No s'entén Catalunya sense un PSC gran, divers i amb els lideratges i la gestió de la pluralitat que ha demostrat des de la seva fundació".

Després de recordar el programa electoral amb què el PSC es va presentar a les eleccions al Parlament del 2012 i de recordar també les paraules de Pere Navarro al debat d'investidura del president de la Generalitat, en què va manifestar que "el nostre partit no posarà bastons a les rodes, cap ni un. El PSC s'abstindrà en totes i cada una de les votacions que afectin aquest tema durant tota la legislatura", els joves del partit reclamen l'abstenció del grup parlamentari "per coherència, respecte a les diferents sensibilitats i per no fragmentar el grup, el partit ni la societat". També demanen "la no-expulsió de cap membre del grup parlamentari per votar de manera diferent de la consigna de la direcció, a excepció d'arribar a un acord", i "l'obertura d'un espai de debat intern més ampli on es pugui parlar profundament aquest assumpte, més enllà d'un consell nacional".

stats