Política 14/01/2014

Àngel Ros no descarta que els crítics trenquin la disciplina de vot

L'alcalde de Lleida assegura que prendran una decisió aquest dimecres, però que no té per què ser unànime

Acn
2 min
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros / ACN

LleidaL'alcalde de Lleida i diputat del PSC al Parlament, Àngel Ros, ha assegurat que els representants dels corrents crítics del PSC, Agrupament Socialista i Avancem, es tornaran a reunir aquest dimecres per "reflexionar" i decidir finalment quin serà dijous el sentit del seu vot quan es demani al Congrés el traspàs de competències perquè el Govern pugui organitzar la consulta. Ros ha assegurat que en la trobada els crítics "prendrem una decisió que pot ser la mateixa o poden ser decisions diferents tenint en compte les circumstàncies personals de cadascun de nosaltres". Per Ros, "seria trist que una resolució que tindrà un valor simbòlic però cap valor efectiu real provoqués un problema dins el PSC".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ros ha explicat que després de la comissió executiva de dilluns i de la reunió del grup parlamentari socialista d'aquest dimarts "no hi ha hagut cap moviment de posicions". "La direcció del PSC s'ha ratificat en el fet que tots els diputats han de votar en contra de la proposta, mentre que els que hem defensat l'abstenció o els que han defensat la llibertat de vot hem mantingut la mateixa posició", ha afirmat.

L'alcalde de Lleida i representant d'Agrupament Socialista ha dit que els representants dels dos corrents crítics, Avancem i Agrupament Socialista, es tornaran a reunir novament aquest dimecres per "reflexionar" i decidir finalment quin serà el sentit de la seva votació aquest dijous. "Allà posarem en comú la nostra línia de pensament i prendrem una decisió que pot ser la mateixa o poden ser decisions diferents tenint en compte les circumstàncies personals de cadascun de nosaltres".

Tot i la possibilitat de tornar a votar diferent de la direcció, Àngel Ros s'ha mostrat convençut que "en cap cas no hi ha risc de fractura a nivell polític al PSC, pot haver-hi risc que hi hagi votacions diferenciades però no un risc de fractura com a tal". En aquest sentit, ha assegurat que "tenia més profunditat política la votació en què cinc diputats vam trencar la disciplina que la de dijous". Així, ha insistit que la votació de dijous "té un valor simbòlic però no té cap valor efectiu", ja que la petició "serà aprovada amb els vots dels patits proposants –a excepció de la CUP, que ja ha anunciat que s'abstindrà–, anirà al Congrés i sabem que allà serà rebutjada", segons l'alcalde de Lleida. "El fet d'aprovar-la no significarà que els ciutadans de Catalunya puguem votar sobre futur del país", consulta de la qual és partidari Ros sempre que sigui pactada i acordada amb l'Estat.

Àngel Ros ha reiterat que ell defensa que el PSC tingui una posició pròpia i l'abstenció en la proposta de CiU, ERC, ICV i la CUP, a diferència d'altres diputats crítics del PSC que defensen que el partit doni llibertat de vot o directament el sí, segons l'alcalde de Lleida. L'alcalde de Lleida ha defensat que "la decisió s'ha de prendre amb el cor i el cervell però mai amb les vísceres".

stats