Política 03/09/2019

El PSC no participarà a l'acte institucional de la Diada dedicat als presos i exiliats

Els socialistes sí que assistiran a l'entrega de medalles i a l'ofrena floral a Rafael Casanova

Mireia Esteve
1 min
Ferran Pedret, Miquel Iceta i Eva Granados al Parlament.

BarcelonaEl PSC no serà a l'acte institucional de la Diada que organitzen el Govern i el Parlament conjuntament. "És una reivindicació independentista i ens exclou", ha argumentat la portaveu del PSC, Eva Granados, en un tuit. De fet, aquest dilluns el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ja va avisar que només participarien en actes que fossin inclusius. Ahir, Govern i Parlament van presentar l'acte institucional, que aquest any porta per títol 'Tornarem' i que homenatja els presos polítics i els exiliats.

Ara bé, el PSC sí que participarà en l'acte que es farà al Parlament unes hores abans i en què es concedirà la medalla d’or de la cambra al director de Proactiva Open Arms, Oscar Camps, i a la capitana del vaixell de l’ONG alemanya Sea Watch, Carola Rackete. Els socialistes també participaran en les ofrenes florals a Rafael Casanova.

A més dels socialistes, tant Ciutadans com el PP ja van anunciar fa uns dies que no assistirien als actes institucionals de la Diada organitzats pel Govern i el Parlament –no és la primera vegada que no hi van– perquè consideren que exclouen una part dels catalans. De fet, aquest dimarts els tres grups han expressat el seu malestar durant la reunió de la mesa del Parlament.

stats