CANVI DE CICLE
Política 17/10/2014

El PSOE rebutja que Rajoy pugui resoldre el procés "amb diners" i privilegis per a Catalunya

Antonio Hernando avisa que la reforma de la Constitució no pot anar encaminada a afavorir a una regió en detriment d'altres

Europa Press
1 min

SevillaEl portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, ha advertit aquest divendres el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que seria un error intentar resoldre el procés sobiranista català "amb diners", és a dir, amb un privilegi econòmic cap a Catalunya en detriment d'altres comunitats autònomes. En una entrevista en Canal Sur recollida per Europa Press, el socialista s'ha mostrat d'acord amb les paraules de la presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, a favor del diàleg polític i totalment en contra que la situació se saldi privilegiant econòmicament una regió sobre d'altres: "Això seria un greu error, la desafecció ja no es resol així", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha defensat que la reforma de la Constitució no pot anar encaminada a afavorir a una regió en detriment d'altres i que tampoc s'ha de plantejar com un retoc per resoldre el problema de Catalunya sinó "el problema de convivència de totes les comunitats autònomes".

Preguntat per la posició que adoptarà el PSC i un possible suport a Mas, ha assenyalat que els socialistes de Catalunya estan "disposats a afrontar els problemes reals dels catalans sense cap afany". "Aquests problemes –ha afegit Hernando– són molts més que la independència, són les retallades o les empreses que tanquen", entre d'altres.

stats