Política 29/04/2013

El PSOE demana al PP acordar quatre grans pactes per sortir de la crisi

Griñán diu que hi ha més opcions que Chacón per a les futures primàries socialistes

Ara/efe
2 min

MadridEl president d'Andalusia i del PSOE, José Antonio Griñán, ha fet aquest dilluns una crida al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a "convocar tots" els partits i agents socials a una taula de diàleg per sortir de la crisi, i li ha advertit que, si no ho fa, "amb la seva equivocació passarà a ser l'únic responsable de la destrucció de centenars de milers d'esperances i aquesta serà la seva herència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Cal convocar-los a tots. Aquest és un moment en què cal jugar. Pensa el senyor Rajoy que si no fa res més que esperar n'hi haurà prou? S'equivoca", ha argumentat Griñán, per qui "si Rajoy pot esperar, la majoria dels espanyols no poden".

El president andalús, que ha fet aquesta crida en un esmorzar informatiu del Fòrum Europa, ha explicat que el diàleg que reclama tindria quatre objectius: un pacte per a l'ocupació, una aposta clara per la modernització de l'economia, un pacte per a la consolidació fiscal i una estratègia nacional contra l'exclusió social.

A escoltar-lo han acudit el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i altres membres de la direcció del partit, com Óscar López i Trinidad Jiménez, així com altres destacats socialistes, com Carmen Chacón, José Bono i Tomás Gómez, i les andaluses Amparo Rubiales i Susana Díaz.

Primàries al PSOE

De fet, en el torn de preguntes dels periodistes, Griñán ha abordat la situació actual del PSOE, que gairebé no remunta a les enquestes malgrat el deteriorament sever del PP. Així, en ser preguntat pel futur procés de primàries per a les eleccions del 2015, ha afirmat que hi ha "moltíssims més noms" que els d'Eduardo Madina, Patxi López i Carme Chacón, "possibles, capaços, amb intel·ligència i prou capacitat". D'aquesta manera, Griñán –que el febrer del 2012 va donar suport a Chacón en lloc de Rubalcaba com a secretari general– ha donat a entendre que hi ha més opcions que la de la diputada del PSC i exministra de Defensa.

"Si em poso a pensar en aquest partit, li asseguro que hi ha molts noms, per banqueta no ens podem queixar", ha dit Griñán en ser preguntat per quin nom d'aquests tres prefereix. No obstant, ha posat èmfasi que a l'hora de votar el candidat el més important és "pensar si aquesta persona té capacitat per assumir la presidència del govern".

En qualsevol cas, ha dit que parla com a militant que haurà de votar quan es convoqui el procés i ha afegit que, com a president del partit, l'única cosa que dirà és "joc net, neutralitat i que guanyi el millor".

stats