POLÍTICA
Política 04/01/2012

El PSOE escollirà el futur candidat a la presidència del govern espanyol amb unes primàries obertes a tots els simpatitzants

No caldrà ser militant. Així ho recull el text que es votarà en el congrés del febrer a Sevilla. El model és molt similar al dels socialistes francesos que defensa Rubalcaba

Efe
1 min

MadridEls futurs candidats del PSOE a la presidència del govern espanyol sortiran elegits del vot dels ciutadans, sense l'obligació de ser militants, i necessitaran menys avals que ara.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així consta en el text de la ponència marc del 38 congrés que els socialistes celebraran a principis de febrer a Sevilla, al qual ha tingut accés Efe.

Un text que clarament advoca per seguir el model que els socialistes francesos van posar en marxa per designar el seu candidat a la presidència de la República, si bé no precisa quines condicions han de complir els ciutadans no militants que vulguin participar-hi. Això, segons la ponència, ho decidirà l'executiva federal en el seu moment. L'exministre i excandidat Alfredo Pérez Rubalcaba s'ha mostrat defensor d'aquest model.

Els socialistes espanyols, per tant, es proposen reformar el sistema d'elecció dels candidats, però també canviar completament el funcionament del partit, de manera que es planteja la creació de la figura de l'"afiliat directe" en el marc del que en el text s'anomena "agrupació virtual".

stats