CONSULTA D'INDEPENDÈNCIA
Política 10/04/2011

Puigcercós aposta per fer un "pas endavant" amb un referèndum vinculant aquesta legislatura

Portabella es mostra feliç de poder votar en la consulta com a "dret inalienable" de la ciutadania

Acn
1 min
Joan Puigcercós i Jordi Portabella

BarcelonaEl president d'ERC, Joan Puigcercós, ha apostat aquest diumenge per "aprofitar la feina" de molts voluntaris que durant un any i mig han organitzat les consultes sobiranistes a nivell local i fer, aquesta mateixa legislatura, un referèndum vinculant a nivell català o una "declaració unilateral d'independència" per part del Parlament, tot i que no ho veu incompatible. El líder republicà ha defensat aquest diumenge que la causa independentista és "constructiva i democràtica", com ho demostra, segons ell, la consulta sobiranista de Barcelona i s'ha preguntat quina causa ha mobilitzat "tanta gent" en els últims anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigcercós ha acompanyat el candidat d'ERC a les municipals de Barcelona, Jordi Portabella, a votar a la mesa de Drassanes, a baix de tot de la Rambla. Puigcercós ha destacat que aquest diumenge "és un dia important per Barcelona, capital de Catalunya, però també per tots els demòcrates", perquè la consulta és "un acte d'afirmació democràtica".

Per la seva banda, Portabella s'ha mostrat "molt feliç" i fins i tot "nerviós" de poder votar a la seva ciutat natal per una causa que ha esperat "molts anys". El candidat republicà ha considerat important el vot perquè suposa un aprofundiment democràtic, perquè és un dret inalienable dels ciutadans i perquè és un "pas endavant" en les llibertats col·lectives i per constituir un estat propi.

Portabella no ha pogut votar immediatament quan ho ha intentat, perquè el sistema informàtic havia saltat per culpa d'un tall elèctric i de la connexió a internet. Al cap de pocs minuts, molt alegre, ha pogut introduir el seu vot a l'urna i penjar-se la xapa amb la inscripció "jo ja he votat".

stats